Tester premien. Det er andre året Heidi Frantzen er med på Sykle til jobben-konkurransen, og det å bli trukket ut som vinner av en elsykkel fra Buskerudbyen motiverer til ytterligere innsats. Foto: Trond Solem, Buskerudbyen


Heidi har jevnlig gått inn på Sykle til jobben-nettsiden og registrert aktivitetene sine gjennom våren. Det betalte seg.

«Gratulerer, Heidi! Du er trukket ut som vinner av den første av to elsykler vi deler ut til årets deltakere i Sykle til jobben-konkurransen». Sånn cirka lød det da Trond Solem, prosjektansvarlig for sykkel i Buskerudbyen plutselig ringte og overrasket henne.
- Jeg ble veldig glad, sier Heidi. Selv om hun allerede har en elsykkel.
- Å kjøpe elsykkel er den beste investeringen jeg har gjort på lenge. Min første tanke var at jeg derfor kunne gi sykkel-premien i gave til moren min, forteller Heidi.

Sykler hele året

Heidi kjøpte seg elsykkel for ett år siden, og bruker den hele året, både på fritiden, til henting og levering av unger, og i jobben i barnevernet i Drammen kommune. Hun ønsker seg enda bedre forhold for syklister, og hadde ikke hatt noe imot å få kjøregodtgjørelse for bruk av sykkel/elsykkel til arbeidsreiser.
-  Men egentlig synes jeg bare det å få mulighet til å få frisk luft i arbeidstiden er veldig bra i seg selv, sier hun og ler.
Den grønne premiesykkelen har stått utstilt i vinduet i lokalene til Buskerudbyen-sekretariatet på Strømsø torg i hele vår, og stadig vekk har noen stoppet for å ta en ekstra titt på den. Men nå er den altså Heidis. Det vil si, den kunne vært moren til Heidis, men hun ville heller ha en vanlig sykkel, viste det seg. Derfor er det en kollega av Heidi som har overtatt den.
Men vi har ennå en elsykkel som vi skal gi bort. Bare hør her: 

Du kan fortsatt vinne elsykkel

Ved utgangen av mai var det i overkant av 1400 påmeldte deltakere i Sykle til jobben-konkurransen i Buskerudbyen. Men det var 409 personer som hadde nok økter (minst to i uka) til å være med på den første trekningen i Sykle til jobben-konkurransen i Buskerudbyen. Med andre ord er det stor mulighet for å vinne neste elsykkel frem til 19. juni, som er sluttdatoen for årets utgave av Sykle til jobben.

Registrer minst to sykle, elsykkel, gå eller løpe til/fra jobben i gjennomsnitt på de siste ukene som er igjen, og bli med i neste trekning av neste flotte elsykkel. Du trenger altså ikke å ha vært aktiv i hele kampanjen frem til nå for å delta. Det er også mange flotte nasjonale premier. Husk at det er gratis påmelding også, spandert av Buskerudbyen. MELD DEG PÅ HER

Her kan du lese mer om Sykle til jobben-konkurransen: https://www.sykletiljobben.no/