Glade vinnere på Oddevall skole fikk overrakt premien på 5000 kroner av ordfører Gunn Cecilie RingdaL.

Nå sykler de til skolen igjen

I fjor havnet vinnerne av Aktiv på skoleveien-konkurransen på NRK Dagsrevyen. Interessen for å være med i år er minst like stor som da.

34 skoler barneskoler fra Lier, Drammen, Nedre Eiker, Øvre Eiker og Kongsberg har meldt seg på årets utgave av Aktiv på skoleveien, som lokalt er i regi av Buskerudby-samarbeidet.

I Nedre Eiker har samtlige skoler meldt seg på.

Konkurransen starter mandag 9. April.

–      Men det er ikke for sent å melde seg på, om det er noen etternølere der ute, forsikrer Trond Solem, prosjektansvarlig for sykkel i Buskerudbyen.

Nasjonalt mål

Det er nasjonale mål om at 80 prosent av barn og unge skal gå eller sykle til skolen. Det ønsker Buskerudby-samarbeidet å bidra til å nå.

–      Å sykle til skolen er et viktig bidrag til økt fysisk aktivitet, som igjen kan hjelpe på konsentrasjonen. Det er dessuten en fin start på dagen for barna, og for foreldre som eventuelt sykler sammen med dem, sier Trond Solem.

Flere premier i år

Oddevall barneskole i Lier vant for fjerde gang på rad i fjor. Ordfører Gunn Cecilie Ringdal var med på premieoverrekkelsen, og det ble reportasje om elevene både i Lierposten, på NRK Østafjells og på Dagsrevyen 21 på NRK.

Se vinnerne fra Oddevall skole på Dagsrevyen 21 på NRK

Suksessen til Oddevall skole har sammenheng med at lærerne er aktive deltakere og oppfordrer elevene til å bli med. Og ikke minst finner løsninger for de som har buss til skolen.

Tislegård ungdomsskole på Kongsberg vant i klassen for ungdomsskoler.

Premiene var gavekort på 5 000 kr på sports- og aktivitetsutstyr.

I år blir det delt ut både 1., 2. og 3. premie!

U-Go er årets nyhet

De siste årene har det vært få påmeldte ungdomsskoler med i Aktiv på Skoleveien.
–       I år vil vi derfor bidra til å prøve noe nytt. U-Go er en egen kampanje for ungdomsskolen. Det skal bli spennende å se hvordan den blir mottatt når den starter opp senere i vår, sier Trond Solem.

Disse skolene er med

Disse skolene er påmeldt Aktiv på skoleveien: Berg, Bragernes, Brandengen, Danvik, Darbu, Egge, Fjell , Gamlegrendåsen, Gullaug, Gulskogen, Hallermoen, Hallingstad, Hegg , Hennumsmarka , Hvittingfoss , Høvik , Konnerud, Krokstad , Madsebakken , Mjøndalen , Oddevall , Ormåsen , Raumyr , Røren , Skavanger

Skoger, Solberg, Steinberg, Stenseth, Vestbygda, Vestfossen, Øren, Åsen, Åskollen  og Åssiden.

Del denne artikkelen: