Roar Skalstad og de andre ansatte hos Intersport Kongsberg er klare for å låne ut elsykler via Elsykkelbiblioteket.

Elsykkelbiblioteket åpner i Kongsberg

Nå blir det mulighet for å prøve elsykkel hjemme i 12 dager også på Kongsberg. Intersport-butikken blir med på ordningen med Elsykkelbiblioteket til Kongsberg kommune.

– Vi opplever stor økning i interessen for elsykler i år. Det er mye større pågang enn i fjor. Derfor synes vi det er positivt å bidra til at folk kan teste ut en sykkel via Elsykkelbiblioteket før de eventuelt kjøper, sier Roar Wessel, eier av Intersport Kongsberg.

Hans inntrykk er at endel bruker årets feriepenger på elsykkel siden utenlandsferien er avlyst. Endel forteller at de vil sykle mer på tur. Noen sier de vil bytte ut bil nummer to med elsykkel.

Prøv både til jobb og i fritiden

Elsykkelbiblioteket låner ut elsykler til kommunens innbyggere. Du kan få med deg en sykkel hjem i 12 dager for kun 100 kroner, og får dermed prøvd den både til jobb og i fritiden.

Hensikten med Elsykkelbiblioteket er å senke terskelen for å investere i en elsykkel som kan fungere som en “bil nummer to”, eller til og med som en hovedløsning for transport i hverdagen

Ordningen har hittil vært et tilbud for innbyggerne i Drammen. Nå utvides tilbudet også til innbyggerne på Kongsberg, som et spleiselag mellom Kongsberg kommune og Buskerudbyen. To sykler er innkjøpt med belønningsmidler fra Buskerudbyen, og Intersport Kongsberg skal drifte tilbudet.

Det jobbes også med å utvide ordningen til Svelvik.

Gode resultater

Tilbudet om å låne elsykkel gis til alle over 18 år. Syklene er tilgjengelige for booking via dette påmeldingsskjemaet. Her velger du først fra når du kunne tenke deg å låne. Så søker man opp ledige 12-dagersperioder syklene er ledige. Deretter velger man periode som passer, skriver inn kontaktinformasjon, og så møter man opp på valgt dato for å få utlevert sykkelen. Enkelt og greit.

Låneavgift på 100,- betales med kortet du legitimerer deg med. Du betaler et depositum på 1000,- som tilbakeføres etter lånetiden. Dette betales kontant.

Les mer om utlånet her.

Elsykkelbiblioteket åpnet i juni 2016, og har gitt gode resultater.  Fra en spørreundersøkelse i 2019, der alle de som hadde gjennomført lån ble spurt, sier 38 % at de har kjøpt elsykkel etter å ha prøvd elsykkel gjennom Elsykkelbiblioteket. 55 % av de som ikke har kjøpt sier de helt sikkert vil kjøpe (20 %), eller at det er sannsynlig at de kommer til å kjøpe (35 %). 70 % sier at innkjøpet av elsykkel har ført til at de kjører mindre privatbil.

Del denne artikkelen: