Få ett piggdekk – betal for ett selv 

Den etterspurte vintersykkel-kampanjen er tilbake! Få ett piggdekk og omlegging, betal for ett dekk selv. Lokale sykkelverksteder samarbeider med Buskerudbyen om å gjøre jobben.

Over 4000 sykler totalt er hittil gjort vinterklare i løpet av kampanjeårene. Nå er lokale sykkelverksteder og sportsbutikker klare til å ta imot nye og gamle syklister som ønsker å prøve seg på vintersykling. Se liste over hvilke som er med nederst i saken.

Syklister i Lier, Drammen, Øvre Eiker og Kongsberg kan få ett piggdekk, omlegging og enkel sjekk av sykkelen mot at man betaler det andre dekket selv. Totalbeløpet er begrenset oppad til 1000 kroner.

Sjekken er ikke en service, men en kontroll av at sykkelen er vinterklar. Er det nødvendig med reparasjoner, må den enkelte eventuelt betale det selv. De som har vinterdekk fra før, får gratis omlegging og vintersjekken.

– Vi er veldig glade for å kunne tilby en ny runde av Pigg med pigg-kampanjen, som er svært populær. De første henvendelsene fra syklister som lurte på om det blir vintersykkelkampanje i år kom like etter skoleferien, sier Trond Solem, prosjektansvarlig for sykkel i Buskerudbyen.

– Tryggere enn å gå på glatta

Når kuldegradene kommer og det legger seg is og snø på veier og fortau, er det mange som parkerer sykkelen for vinteren. Derfor er målet med Buskerudbyens kampanje å få flere til å erfare at det går helt fint å sykle de aller fleste dager også i vintermånedene.

– I tillegg er det rimelig trening og en deilig opplevelse av å trosse elementene, sier Solem. Med gode piggdekk går syklingen helt greit.

– Og så gjelder det å tilpasse farten etter føret og ferdighetene. Du sykler uansett automatisk litt mer rolig, men kommer likevel raskt og effektivt frem. Selv på dager hvor isen er blank og glatt gjør piggdekkene at det faktisk er enklere og tryggere å sykle enn å gå, påpeker Solem.

Les også: Ti tips til vintersykling

Førstemann til mølla

I år er det ekstra viktig å være tidlig ute med å bestille time for å benytte seg av tilbudet. Et mer begrenset budsjett gjør at hvert sykkelverksted har en grense på 50 sykler. Førstemann til mølla-prinsippet gjelder.
Kampanjen varer til 3. desember, men avsluttes tidligere hvis taket er nådd.

Disse verkstedene/sykkelforretningene er med på årets kampanje:

  • Greenspeed, Strømsø
  • Link Sykkel, Åssiden
  • Sport 1 Tri-Sport, Gulskogen
  • Elvebyen Sykkel & Hage, Strømsø
  • Bjørn Myhre Sport, Krokstadelva
  • Trye, Horgen Søndre, Krokstadelva
  • Sykleriet, Hokksund
  • Intersport, Kongsberg sentrum
  • Syklisten, Bussedalen, Kongsberg

Del denne artikkelen: