TRI-SPORT: – Det er ikke tvil om at piggdekk-kampanjen til Buskerudbyen har vært med å få flere til å sykle om vinteren og ikke minst til å sykle trygt om vinteren, sier Anders Næsset Hansen hos Tri-Sport på Gulskogen som har vært med på kampanjen samtlige ganger.

Lyst til å prøve vintersykling?

Den etterspurte vintersykkel-kampanjen er tilbake! Buskerudbyen og sykkelbutikkene sponser ett piggdekk, omlegging og sjekk av sykkelen. Det andre dekket betaler du selv.

Sykling på vinteren går veldig bra med gode piggdekk og varme klær. Nå har du mulighet til å prøve selv.

Fra 6. oktober er det igjen duket for ny kampanje der syklister i Lier, Drammen, Øvre Eiker og Kongsberg kan få ett piggdekk, omlegging og enkel sjekk av sykkelen mot at man betaler det andre dekket selv. Totalbeløpet du får dekket er begrenset oppad til 1000 kroner.

Har du vinterdekk fra før, får du gratis omlegging og vintersjekk.

Det kan lønne seg å være kjapt ute med å bestille time for dekkomlegging. I forrige runde var piggdekk-kampanjen så etterspurt at Buskerudbyen måtte avslutte langt tidligere enn planlagt fordi budsjettet ble brukt opp.

–Har fått flere til å vintersykle

– Interessen for vinter-sykling og etterspørselen etter piggdekk har økt betraktelig i Kongsberg, og jeg er overbevist om at Buskerudbyens kampanje har bidratt sterkt til dette, sier sykkel-veteran Roar Skalstad fra Kongsberg.

Samme trend bekrefter Tri-Sport på Gulskogen.

– Vi har vært med på vintersykle-kampanjen helt siden starten, og pågangen er alltid veldig stor når kampanjen settes i gang. Det er ikke tvil om at piggdekk-kampanjen til Buskerudbyen har vært med å få flere til å sykle om vinteren, og ikke minst til å sykle trygt om vinteren. Vi selger jo veldig mye elsykler for tiden, og svært mange av disse kjøperne hadde aldri valgt å montere piggdekk hvis det ikke hadde vært for denne kampanjen, sier Anders Næsset Hansen hos Tri-Sport.

– Ikke sett bort sykkelen

I tillegg til Intersport og Syklisten på Kongsberg, er Sykleriet i Hokksund, drammensbutikkene Greenspeed og Sykkelhjørnet på Strømsø, Tri-Sport på Gulskogen, Bjørn Myhre Sport i Krokstadelva og Trye i Mjøndalen med på årets kampanje.

– Når kuldegradene kommer og det legger seg is og snø på veier og fortau, er det mange som parkerer sykkelen for vinteren. Derfor er målet med Buskerudbyens kampanje å få flere til å erfare at det går helt fint å sykle også om vinteren. Sykling på vinteren er nemlig en flott opplevelse som flere burde prøve. I tillegg er det rimelig trening og en deilig opplevelse av å trosse elementene, sier prosjektleder for sykkel i Buskerudby-sekretariatet, Trond Solem.

– Tryggere enn å gå på glatta

– Med gode piggdekk går syklingen helt fint og trygt. Og så gjelder det å tilpasse farten etter føret og ferdighetene. Du sykler uansett automatisk litt mer rolig, men kommer likevel raskt og effektivt frem. Selv på dager hvor isen er blank og glatt gjør piggdekkene at det faktisk er enklere og tryggere å sykle enn å gå, påpeker Solem.

I løpet av de fem årene med kampanje har 1600 sykler blitt gjort klare for vintersykling av Buskerudbyen og sykkelbutikkene.  Og med en voldsom økning i salg av spesielt el-sykler, regner prosjektlederen med stor pågang når kampanjen nå er gjenopptatt.

Lån elsykkel med pigger

– Er du usikker på om vintersykling er noe for deg, er det også mulig å få låne en el-sykkel med piggdekk for en hundrelapp for å teste det ut først, opplyser Solem.

Alle kommunene i Buskerudby-samarbeidet har nemlig fått midler til å leie ut el-sykler via Elsykkelbiblioteket der man kan prøvelåne en god sykkel med dekk i 12 dager for 100 kroner. Kafé Global i Svelvik, Greenspeed på Strømsø torg, Bjørn Myhre Sport i Krokstadelva, Intersport på Kongsberg og Sykleriet i Hokksund tilbyr utlån av sykler med piggdekk.

Del denne artikkelen: