FOTO: Lier kommune

Fikset Hegg-elevenes sykler

Rett før sommerferien var Rullende Reodor på Hegg skole med et mobilt sykkelverksted for å fikse elevenes sykler gratis. I august er planen at elever ved Gullaug skole får besøk av det mobile sykkelverkstedet.

Buskerudbyen har sammen med mjøndalsfirmaet Trye satt i gang pilotprosjektet «Rullende Reodor»  for å tilby skoler, bedrifter og organisasjoner sykkelservice. Denne gangen tok de turen til Hegg skole.

Fra mandag til og med torsdag i forrige uke var sykkelfirmaet på skolen for å fikse bremseklosser, rustne vaiere og andre ting på elevenes sykler. I alt var det rundt 60 elever fra 4.- 7.-klasse som var påmeldt, og som fikk sjekket sykkelen sin. Alle elevene fikk med seg en tilstandsrapport på sykkelen.

– Det var gått en del vaiere og bremseklosser, samt at noen sykler trengte luft i dekkene, andre trengte smøring. Vi fant også seter som ikke satt riktig og løse bolter, som er typiske problemer som trengs å ordnes opp i, sier medeier i sykkelfirmaet Trye, Simon Haugen.

Trafikksikkerhet og sikkerhetssjekk av sykkelen var hovedfokus under sjekken. Syklene skal være i god stand og ha påbudte reflekser på plass for å sikre at barna kjører en trygg sykkel. På syklene er det viktig med rød refleks bak og reflekser på pedalene.

Les også: 100 barnesykler på Åsen skole har fått gratis vårservice

Besøker gjerne flere skoler

Tilbudet er en del av årets Klar, ferdig, sykkel-kampanje, som Buskerudbyen tilbyr i samarbeid med lokale sykkelverksteder i Lier, Drammen, Øvre Eiker og Kongsberg.

I august er det planlagt at Gullaug skole skal få besøk av Rullende Reodor, slik at elevene her også får tilbud om fikse syklene sine.

– Vi håper å kunne gi dette tilbudet til flere skoler som ligger under Buskerudbyen. Det er moro å være ute på skolene og gjøre sykkelreparasjoner der, så vi håper dette fortsetter, sier Simon fra Trye.

Ønsker din skole også å få besøk av de mobile sykkelreparatørene? Vi har mulighet til å besøke noen flere i løpet av sommeren og høsten. Ta kontakt med Buskerudbyen.

Del denne artikkelen: