GLADE: Christine Lind-Johansen (midten) og sønnen Alexander møtte Pia Grøngaard fra Bedriftsidretten og Trond Solem fra Buskerudby-sekretariatet for gavekort-overrekkelse.

Fortjent vinner av ny elsykkel

Hver dag sykler Christine Lind-Johansen og sønnen Alexander (6 ½) til skolen og jobben. Derfor er det litt ekstra gøy at akkurat Christine vinner en elsykkel verdt 30.000 kroner i årets Sykle til jobben-kampanje.

– Jeg skjønte ingenting da du ringte og fortalte om premien. Jeg ble rett og slett så overrasket, og selvsagt glad, sier Christine Lind-Johansen til Trond Solem, prosjektleder for sykkel i Buskerudby-sekretariatet.

Hun ble trukket ut som lokal vinner i årets utgave av Sykle til jobben-kampanjen, og kan velge seg en ny elsykkel hos en lokal elsykkelforretning. Kommunene i samarbeidet har også premiert lokalt, og det er trukket ut en rekke nasjonale premier.

Sykler i regn og sol

For å kunne være med i trekningen, måtte man sykle eller gå to eller flere ganger i uka til/fra jobb eller studier og registrere det på sykletiljobben.no. Christine har vært blant de aller mest ivrige i de åtte ukene kampanjen varte.

– Jeg hadde syklet uansett, men det er litt ekstra gøy å kunne registre aktivitetene og bokstavelig talt se poengene og statistikken øke på skjermen.

Uansett om det er regnvær eller sol, sykler hun og Alexander først til Hallermoen skole. Derfra fortsetter hun ned Konnerudbakkene til jobben som lærer på Øren skole. Det har hun gjort hver dag siden hun kjøpte elsykkel for ett år siden. Da ble hjemturen, som nå tar 30 minutter, mer overkommelig også.

– Jeg blir varm og litt andpusten, men det går overraskende greit opp Konnerudbakkene, forteller hun. I vinter lot hun sykkelen stå hjemme, men hun har veldig lyst til å prøve vintersykling.

– Men da må jeg kunne være trygg på at brøytingen ned fra Konnerud er god nok, sier hun.

Gir sykkelen til broren

Den nye elsykkelen beholder Christine Lind-Johansen selv. Men den gamle elsykkelen skal hun gi til broren, som har kraftig leddgikt og ikke har syklet siden 2007.

– Men han prøvde elsykkelen her om dagen, og det gikk veldig fint, sier Christine.

Det var i overkant av 1200 deltakere fra Buskerudbyen med i Sykle til jobben-kampanjen i år. Det er en nedgang på ca 18 prosent fra året før. Også nasjonalt har det vært en nedgang i antall deltakere.

– Det kan være et tegn på at det kanskje bør tenkes litt nytt rundt neste års kampanje, sier prosjektleder Trond Solem fra Buskerudby-sekretariatet. Han er imidlertid fornøyd med at det i samme periode har vært en positiv utvikling i antall syklende i Buskerudby-området.

Sykle til Jobben er en aktivitetskampanje for arbeidslivet, i regi av Bedriftsidretten. Målet er å få flere til å sykle eller gå til jobb, skole og fritidsaktiviteter. All aktivitet kan registreres, også utenom jobbreisen. Buskerudby-samarbeidet bidrar med elsykkel i lokal premie og påmeldingsavgiften for alle som bor eller jobber i Lier, Drammen, Nedre Eiker, Øvre Eiker og Kongsberg.

Sykle til jobben er Norges eldste og største aktivitetskampanje, som i år ble gjennomført for 46. gang.

 

Del denne artikkelen: