Hjemmeskole eller vanlig skole – bli med på konkurransen!

Helene Marie Fossesholm var selv med på Aktiv på skoleveien-konkurransen mange ganger da hun gikk på barneskolen i Vestfossen. Nå oppfordrer VM-vinneren barn i Øvre Eiker, Drammen, Lier og Kongsberg å bli med på årets kampanje i regi av Buskerudbyen.

– I dag har jeg en veldig viktig melding til alle dere skolebarn fra 1. til 7.- klasse!

Slik starter Helene Marie Fossesholm videoen hun har spilt inn hjemme i Vestfossen for Buskerudbyen. 19-åringen er en av Norges mest omtalte skiløpere i år etter blant annet å ha sikret stafettgull under VM i Oberstdorf med en iskald ankeretappe.

– Akkurat nå arrangerer Buskerudbyen en veldig kul konkurranse som heter Aktiv på skoleveien. Det betyr at hvis du går eller sykler til skolen, eller gjør aktiviteter hvis du har hjemmeskole, så kan du, klassen din og skolen vinne fete premier, forklarer langrennsløperen entusiastisk.

– Gå, hopp, løp eller bare ta deg en sykkeltur. Og husk at du også kan gjøre aktiviteter inne, sier Fossesholm og viser noen kjappe eksempler. Hun trikser med fotball, tar noen armhevninger innendørs, hopper tau, slår hjul på plenen og løper en rask tur rundt huset.

Se hele videoen med Helene Marie Fossesholm her

5000 barn er påmeldt

Aktiv på skoleveien er en regional klassekonkurranse som arrangeres årlig av Buskerudbysamarbeidet. Rundt 5000 barn fra Lier, Drammen, Øvre Eiker og Kongsberg er foreløpig påmeldt konkurransen, som varer fra 19. april til 7. mai. Formålet er å bidra til bedre helse, gode reisevaner og mindre biltrafikk i området rundt skolene.

– Dessuten kan skoleveien være en hyggelig, sosial happening om flere går sammen, og det er vel ekstra kjærkomment for mange i år, sier Trond Solem, prosjektleder for sykkel i Buskerudbyen-sekretariatet.

Flotte premier

Klassene på 1-3 trinn deltar utenfor konkurransen, men får en premie for å ha deltatt på aksjonen etter gjennomført kampanje. Klassene på 4-7 trinn konkurrerer internt på sin skole om å vinne ukespremier. De tre beste barneskolene i hele Buskerudbyen får premie på slutten av kampanjen.  Hovedpremien er et gavekort på 5000 kroner til aktivitetsutstyr som går til beste barne- og ungdomsskole i Buskerudbyen.

– Kroppen din elsker at du tar den med på morsomme aktiviteter. Og akkurat nå har du muligheten til å både gi deg selv mer overskudd og samtidig delta i en konkurranse. Og det er tøft! Men bare husk på én ting – øvelse gjør mester, sier Helene Marie Fossesholm.

Læreren din kan melde på klassen ved å sende en epost til aktivpaskoleveien@insam.no

Les mer om Aktiv på skoleveien her

 

Del denne artikkelen: