Nytt tilbud i Svelvik: Ingeborg Danbolt Drange og Gro Aronsen gleder seg til å leie ut elsykler til svelvikinger fra 31. juli. -Ønsker du informasjon om elsykkelbiblioteket, så stikk innom oss torsdager eller fredager, da er det alltid en tilstede som kjenner ordningen. Foto: Buskerudbyen

Nå kan du låne elsykkel i Svelvik

Buskerudbyen og Drammen kommune har åpnet sitt tredje elsykkelbibliotek. Nå kan du også teste elsykkel i Svelvik i 12 dager for hundre kroner.

Ingeborg Danbolt Drange og Gro Aronsen gleder seg til å bidra til at flere kan få testet ut om elsykkel er noe for dem. Kafeen til Svelvik menighet i Storgaten 82 er altså den tredje filialen til Elsykkelbiblioteket i Drammen, som låner ut elsykler til kommunens innbyggere. Også Greenspeed på Strømsø og Bjørn Myhre Sport i Krokstadelva er med på ordningen, i tillegg til Intersport på Kongsberg.

– Ønsker du informasjon om elsykkelbiblioteket, stikk innom oss torsdager eller fredager. Da er det alltid en tilstede som kjenner ordningen, sier Ingeborg Danbolt Drange, diakon og daglig leder av Kafé Global.

Hensikten med Elsykkelbiblioteket er å senke terskelen for å investere i en elsykkel som kanskje kan fungere som en “bil nummer to”. Eller til og med som en hovedløsning for transport i hverdagen. Tilbudet er et spleiselag mellom Drammen kommune og Buskerudbyen.

– Det er flott at Café Global blir med på Elsykkelbiblioteket, slik at også svelvikingene kan få prøve ut hvor bra elsykkel kan fungere i hverdagen for flere. Elsykkel retter ut motbakker og nuller ut motvind, og gir deg god trim samtidig, sier Trond Solem, prosjektansvarlig for sykkel i Buskerudbyen.

Populært tilbud

31. juli startet utlånet av to elsykler i Svelvik, og du kan booke periode via dette skjemaet på nettsidene til Drammen kommune.

Det kan lønne seg å være rask på labben. Da Buskerudbyen og Kongsberg kommune startet opp Elsykkelbiblioteket sammen med en lokal sportsbutikk tidligere i sommer, ble det fullbooket til utpå høsten i løpet av første døgnet.

Låneavgift på 100,- betales med kortet du legitimerer deg med. Du betaler et depositum på 1000,- som tilbakeføres etter lånetiden. Syklene vil bli utstyrt med piggdekk på vinteren.

Les mer om Elsykkelbiblioteket her.

Gode resultater

Elsykkelbiblioteket åpnet i juni 2016, og har gitt gode resultater.  Fra en spørreundersøkelse i 2019, der alle de som hadde gjennomført lån ble spurt, sier 38 prosent at de har kjøpt elsykkel etter å ha prøvd elsykkel gjennom Elsykkelbiblioteket. 70 prosent av dem igjen sier at innkjøpet av elsykkel har ført til at de kjører mindre privatbil.

Del denne artikkelen: