Rullende Reodor fikser sykler på sykehuset

Denne uken er vi ute med et mobilt sykkelverksted for å fikse sykler gratis for ansatte på sykehuset i Drammen som må på jobb under pandemien. Skifte til piggdekk får de også tilbud om.

Sykkelen til Sissel Wenner blir fikset mens hun er på jobb som intensivsykepleier på sykehuset i Drammen. Nye piggdekk blir også montert av Simon Haugan i Rullende Reodor.

Ute er det minus 5, tørr, fin snø og perfekte forhold for vintersykling. Inne i den gamle campingvognen som står parkert utenfor sykehuset i Drammen er det varmt og godt. Campingvognen er bygd om til et mobilt sykkelverksted, og har fått navnet Rullende Reodor.  Akkurat nå er det sykkelen til intensivsykepleier Sissel Wenner som får førstehjelp.

Sammen med mjøndalsfirmaet Trye, har Buskerudbyen satt i gang et pilotprosjekt for å tilby skoler, bedrifter og organisasjoner sykkelservice i nærheten av sykkelparkeringen sin. Da er det ekstra ålreit å kunne starte hos sykehuset i Drammen, hvor ansatte ikke kan ha hjemmekontor, men må på jobb under pandemien. Aller helst skal de jo unngå kollektivtransport også.

-Det her er et kjempebra tilbud. Veldig kjekt og praktisk at sykkelen fikses mens jeg er på jobb.  Særlig siden jeg ikke er så god til å ta vare på sykkelen selv, sier Sissel Wenner.

Hun bor øverst på Danvik i Drammen, og sykler til og fra jobb hele året. Med piggdekk og varme, vindtette klær går det helt fint, selv om det er noen dager da hun skulle ønske seg bedre brøyting.

-Buskerudbyen har som mål å få flere til å gå, sykle og kjøre kollektivt. Dette mobile sykkelverkstedet er et av mange tiltak vi gjør for å motivere og tilrettelegge for det. Nå under pandemien er det jo anbefalt å unngå kollektivtransport. Da er det hyggelig å kunne gjøre litt ekstra for alle som må på jobb her på sykehuset, og som gjør en veldig viktig innsats, sier Trond Solem, prosjektleder for sykkel i Buskerudbyen-sekretariatet.

Det første Simon Haugan fra Trye gjør når han har fått en sykkel inn i den ombygde campingvognen, er å vaske den i det store «badekaret» som er montert der det tidligere var sofa og bord. Så går han over alle de viktigste delene, strammer og smører. Er det vaiere eller småting som må byttes, gjør han det også.

Trafikksikkerhet og sikkerhetssjekk av sykkelen er hovedfokus. Sykkelen skal være i god stand og ha påbudte reflekser på plass (rød refleks bak og reflekser på pedalene). Alle som er innom blir gjort oppmerksomme på at lys er påbudt i mørket.

Les også: Ti tips til vintersykling

De ansatte får også tilbud om å få piggdekk på sykkelen hvis de ikke har det allerede. Da sponser Buskerudbyen ett dekk og omleggingen, mot at sykkeleieren betaler ett dekk selv.

Alle får en tilstandsrapport på sykkelen. Er det andre større feil, må eieren selv eventuelt sørge for at det blir rettet opp i.

-Det er veldig givende og gøy det her. Responsen og tilbakemeldingene har vært over all forventning. Vi ble nærmest sittende og måpe da lenken til bookingskjemaet ble lagt ut på intranettet på Sykehuset.  Bestillingene bare haglet inn, forteller Simon Haugan.

Det er planer om å ta med Rullende Reodor til sykehuset på Kongsberg, og til barneskoler under Aktiv på skoleveien til våren. Er det andre bedrifter eller organisasjoner som ønsker seg besøk, kan det bli aktuelt i neste runde

Flere saker

Ny daglig leder i Buskerudbyen

Ingunn Larsen har overtatt som daglig leder i Buskerudbyen. Hun kjenner samarbeidet godt etter å ha jobbet i sekretariatet i snart syv år.

Møte i politisk råd

Mandag 18. november var det møte i politisk råd. Tema: Behovsanalyse for Buskerudbyen, og orientering fra Jernbanedirektoratet og Bane Nor om fremtidig togtilbud og ruteplanene for 2025 og 2026.

Ingen flere togstopp i timen på Brakerøya stasjon

14. oktober ble de nye rutetabellene for tog i hele Norge lagt frem – uten fire stopp i timen på Brakerøya stasjon når det nye sykehuset åpner. – Svært skuffende, sier ordfører Kjell Arne Hermansen. Han har ikke tenkt til å gi seg med dette.