Tilbudet med elbysykler er i drift året rundt. Halvparten av syklene er satt på vinterlagring, mens resten er utstyrt med piggdekk.

Ti tips til vintersykling 

Lyst til å prøve deg på vintersykling i år? Her er tips til hvordan du gjør sykkelturen mest mulig trygg og behagelig i vintermånedene. Tips én er å bli med på piggdekk-kampanjen til Buskerudbyen.

Nå er det igjen duket for en ny utgave av den etterspurte Pigg med pigg-kampanjen. Buskerudbyen og sykkelbutikkene sponser ett piggdekk, omlegging og sjekk av sykkelen. Det andre dekket betaler du selv. Har du vinterdekk fra før, får du omlegging og vintersjekk.

Les mer om kampanjen 

Men hva mer enn gode piggdekk må til for å gjøre sykkelturen mest mulig trygg og behagelig i vintermånedene? Her er tips fra de sykkelglade ekspertene som er klare til å skifte dekkene for deg:

#1 Bytt til piggdekk. Få sykkelverkstedet til å anbefale så brede og gode dekk som mulig.

#2 Husk lys på sykkelen din, fastmontert både foran og bak. Lys er påbudt i mørket, men innarbeid gjerne vanen å alltid ha lyktene på. Også i dagslyd blir man lettere sett av andre trafikanter med lys på. Sjekk refleksene på sykkelen også. Påbudt bak og på pedalene, men ha gjerne reflekser på klær og hjelm i tillegg.

#3 Du må ha varme klær, helst vindtette ytterst: Lag på lag-prinsippet med ull innerst fungerer bra. Hals til å trekke opp over ørene eller en lett lue under hjelmen. Tips ved regn, snø og slaps: Skaff deg regnbukser av samme stoff som regntøy til barn. De er tette, og du holder deg varm og tørr.

#4 Gode hansker og varme sko er også et must. Bruk helst vindtette hansker. Det finnes for eksempel hansker med kun tre rom for fingrene. Da holder man seg varmere, og kan enkelt gire og bremse. Gummistøvler med ullsokker kan være like godt som vintersko på de våteste dagene.

#5 Bruk solbriller/skibriller/slalåmbriller de dagene det snør eller er isregn.

#6 Skaff deg en vanntett sykkelveske til å ha jobbklærne i, så er du sikker på at de aldri blir våte.

#7 Vask sykkelen jevnlig for å unngå saltskader og rust. Hvis du har mulighet, oppbevar den innendørs slik at deler ikke fryser.

#8 Ikke ta sjanser. Det kan være lurt å la sykkelen stå de dagene i året det har kommet masse nysnø i løpet av natten og det er issåle under. Men vit dette: Du har bedre feste med piggdekk enn med vinterstøvler på glatta.

#9 Se opp for løs grus, brostein, kumlokk, jernbaneskinner og blader på våt asfalt. Der kan det være glatt.

#10 Prøv ruter med mest mulig separat gang- og sykkelvei, eller sykkelvei. Da er du unna annen trafikk. Selv om det betyr en liten omvei, kommer du uansett raskere frem enn hvis du går. Kanskje opplever du noe helt nytt på vei til jobben også. Tips for kart og ruter som viser dedikert sykkelanlegg kan du finne her

Her kan du bytte til piggdekk:

  • Greenspeed, Strømsø
  • Link Sykkel, Åssiden
  • Sport 1 Tri-Sport, Gulskogen
  • Elvebyen Sykkel & Hage, Strømsø
  • Bjørn Myhre Sport, Krokstadelva
  • Trye, Horgen Søndre, Krokstadelva
  • Sykleriet, Hokksund
  • Intersport, Kongsberg sentrum
  • Syklisten, Bussedalen, Kongsberg

Takk for at du sykler, og god tur! 

Del denne artikkelen: