Barnas sykkelservice – en gratistjeneste fra Buskerudbyen

Buskerudbyen har så langt fikset over 1500 barnesykler helt gratis – og flere skal det bli! Kontakt oss for å få besøk av vårt mobile sykkelverksted nå i oktober, eller til våren.

Buskerudbyens sykkelreparatør besøker stadig nye skoler, og gjør små reparasjoner mens barna er i klasserommet. Service og bytte av enkle slitedeler er inkludert. Målet er å sikre at så mange barnesykler som mulig kan trille trygt framover.

Før du setter deg på sykkelen, bør den være trafikksikker. Bremser, gir og reflekser må være i orden. Lys er påbudt både foran og bak på sykkelen hvis du skal på tur i mørket. Dette gjelder sykler både for voksne og for barn. Kanskje ikke alle er like oppmerksomme på det.

– Etter å ha vært rundt på mange barneskoler, har vi sett at det er mange barnesykler som dessverre ikke er i så god stand. Det har vi lyst til å gjøre noe med. Derfor satte vi i gang med å fikse sykler i skolegårdene for et par år tilbake, sier Trond Solem, prosjektansvarlig for sykkel i Buskerudbysamarbeidet.

Prosjektet har hatt litt ulike former siden oppstarten, men totalt er altså litt over 1500 barnesykler gjort mer trafikksikre og trygge.

Det er fortsatt plass til en skole eller to til før verkstedet pakkes ned for vinteren. Men det er også mulig å booke tid til våren.

– Barnas sykkelservice har blitt tatt veldig godt imot på skolene som er besøkt, både av elever, foreldre og ansatte. Ikke krever det mye innsats av skolene heller, så det er nevnt, sier Trond Solem.

Skolene som er med på ordningen sender ut beskjed til foresatte om hvilken dag Barnas sykkelservice kommer på besøk, og så er det bare å booke plass. Er det sykler som har behov for større reparasjoner, får eleven med seg en lapp med utfyllende informasjon hjem. Da må foreldrene selv sørge for at sykkelen blir reparert.

Noen av skolene og arrangementer som så langt har fått besøk: Oddevall, Hennummarka, Gullaug, Hegg, Høvik, Heia skoler. Ormåsen, Skavanger, Åsen, Åskollen, Bragernes og Krogstad skole. Hokksund og Børresen ungdomsskoler. Kongsberg International School (KIS) barne- og ungdomsskole. Eiker og Drammen videregående skoler. Barnas sykkelservice har også deltatt på Barnas dag på Strømsø knutepunkt og Globusfestivalen. Flere av disse har hatt besøk flere ganger, som fortsatt er en mulighet. Men, vi prioriterer skoler som ikke har fått besøk ennå.

Skoler som vil ha besøk av Barnas sykkelservice, kan ta kontakt med: trond@buskerudbyen.no

Del denne artikkelen: