Iselin Stegel Saastad og Knut Sønsterud Haugen får noen tips om hvordan de kan holde syklene sine i orden av reparatør Marius Kvederis.

Barnas sykkelservice ruller igjen

Barnas sykkelservice er tilbake på veien. Elevene på Darbu skole var de første som fikk service på syklene sine – helt gratis.

Mens barna er på skolen, står Marius Kvederis ute i skolegården og gjør den nødvendige servicen for at flest mulig av dem skal få trygge og velfungerende sykler å møte våren med. Servicen består av alt fra å pumpe dekk, olje kjede, bytte av enkle slitedeler, og sørge for at bremser, gir og reflekser er i orden.

– Jeg synes det er viktig og et bra tiltak for at barna skal ha en trygg sykkel i trafikken. Det er ikke alle foreldre som har kunnskap, erfaring eller utstyr til å vedlikeholde syklene til barna sine, sier Kvederis.

Barnas sykkelservice er en gratistjeneste i regi av Buskerudbyen, og alle barneskoler i Lier, Drammen, Øvre Eiker og Kongsberg kan få besøk av det mobile sykkelverkstedet. Marius Kvederis og Used Bike Norway drifter tilbudet på vegne av Buskerudbyen.

Iselin Stegel Saastad (10) og Knut Sønsterud Haugen (10), som begge representerer både elevrådet og 5. klasse på Darbu Skole, har allerede fått fikset syklene sine hos Barnas Sykkelservice. De forteller at de synes det er fint at tilbudet er gratis.

– Håper Barnas sykkelservice kan komme neste år også, slik at enda flere barn kan få fikset syklene sine, sier Knut.

Så langt har Barnas Sykkelservice fikset over 1600 sykler. 20 skoler er allerede booket inn før sommerferien, men det er plass til flere både før og etter ferien.

Skoler som ønsker å få besøk av Barnas sykkelservice, kan ta kontakt med Trond Solem, prosjektleder for sykkel i Buskerudbyen: trond@buskerudbyen.no

Del denne artikkelen: