Elbysykler klare til bruk i Lier!

Nå har de elektriske bysyklene endelig kommet til Lier! Elsyklene kan leies gjennom Brakar Billett-appen, og finnes på flere ladestasjoner nær knutepunkter i Lier.

Det er Brakar og Buskerudbyen som i samarbeid med Lier kommune lanserer dette nye tilbudet for leie av elsykler. Lanseringen i Lier ble noe forsinket på grunn av uforutsette utfordringer rundt strømtilførsel til en av ladestasjonene, men nå er syklene åpne for leie!

Ordfører Gunn Cecilie Ringdal i Lier (bildet) var førstemann ut for å prøve sykkelen fredag, og syklet fra Lierbyen til Lier stasjon.

– Dette var en veldig behagelig sykkel å sykle på, og man kommer raskt og greit frem. Syklene har god batterikapasitet, det er gode seter, og de er enkle å ta ut og sette på plass på ladestasjonen, sier Ringdal etter turen.

– Vi er veldig glade for å ha fått dette tilbudet i Lier. Det er et godt alternativ til bussen på strekninger der det er ikke så mange avganger, legger hun til.

Leies gjennom Brakar Billett

Elsyklene er tilgjengelig for leie gjennom appen Brakar Billett. Du vil se et sykkelsymbol i appen, og trykker på dette for å ta ut en sykkel.

For å leie en sykkel betaler du en oppstartpris på 15 kroner hvis du har en aktiv kollektivbillett og 25 kroner dersom du ikke har kollektivbillett. Dette inkluderer bruk de første 10 minuttene, deretter betaler du 1 krone per minutt.

Syklene kan hentes og leveres på alle tilgjengelige ladestasjoner, og er åpne for bruk fra klokken 06:00 til 00:00 hver dag. Halvparten av syklene vil få vinterdekk, og kan dermed brukes året rundt. Disse vil legges på i starten av november.

For å kunne leie en sykkel må du ha fylt 16 år og ha registrert gyldig betalingskort og mobilnummer i Brakar Billett. Les mer om leie og hvordan du tar ut sykler her.  Brakar anbefaler bruk av sykkelhjelm.

24 sykler fordelt på 3 ladestasjoner

Foreløpig er det plassert ut 24 sykler på tre ladestasjoner i Lier, men etter hvert vil 40 sykler være tilgjengelig. I første omgang finnes syklene i Lier her:

  • Lier stasjon
  • Lierbyen (ved Rådhuset)
  • Kjellstad næringspark (nordsiden av bygget)

– Vi kommer til å følge med på hvor syklene brukes, slik at vi etter hvert kan gjøre tilpasninger for å få det til å fungere best mulig. Det er for eksempel mulig å opprette virtuelle parkeringsplasser for syklene dersom vi ser de brukes ofte til et område hvor det per i dag ikke er ladestasjoner. Vi er spente på hvordan publikum vil ta dette nye tilbudet i bruk, og er helt åpne på at her har vi mye å lære, sier Kjersti D. Nordgård, prosjektleder og salgs- og markedssjef i Brakar.

Enklere å komme seg rundt

De elektriske bysyklene er nå på plass i både Lier og Kongsberg, og flere kommuner vil komme etter hvert. Både Øvre Eiker og Drammen kommune ønsker å delta i dette tilbudet.

– Brakar Bysykkel har potensiale til å bli et flott tilbud til befolkningen i Buskerudbyen. De gjør det enklere å komme seg rundt uten bil, og vil kunne bidra både til mer sykkelglede og bedre folkehelse, sier Trond Solem, prosjektleder for sykkel i Buskerudbysamarbeidet.

Les mer: Den etterspurte vintersykkel-kampanjen er tilbake!

Bysykkelprosjektet er et samarbeid mellom Brakar, Buskerudbyen og Lier kommune. Systemet er utviklet sammen med Kolumbus i Rogaland, Bysykkelen AS og Masterloop. Det er ShareBike som står for service og vedlikehold av syklene for Brakar.

Del denne artikkelen: