STOLTE: Andreklassingene Celine og Adrian og resten av Steinberg skoles elever deltok med stor iver, enten på sykkel eller til fots, og vant Aktiv på skoleveien-aksjonen i 2021. Premien på 5000 kroner gikk til enda flere aktivitetstilbud på skolen. Foto: Birgitte Simensen Berg, Drammen kommune

Elevene på Steinberg skole mest aktive på skoleveien

Åtteåringene Celine og Adrian synes det er kult at elevene på Steinberg skole gikk og syklet mest av alle i årets Aktiv på skoleveien-kampanje.  Det var fest i skolegården da ordføreren kom med premie og diplom.

Av skolens 186 elever gikk eller syklet hele 98,03 prosent i løpet av de tre ukene aksjonen varte. At det er imponerende ga ordfører Monica Myrvold Berg klart uttrykk for da hun kom på besøk tirsdag 1. juni og overrakte et gavekort på hele 5000 kroner. Pengene skal brukes til diverse aktivitetsutstyr på skolen.

Går og sykler hele tiden

– Jeg bruker enten sykkel, sparkesykkel eller går til og fra skolen, sier Celine, som aldri blir kjørt til skolen. Hun bruker også de samme framkomstmidlene på fritiden.

– Hvis vi somler om morgen, må mamma kjøre meg. Men ellers sparkesykler jeg, sier Adrian og viser fram den ganske nye sykkelen sin, og legger til at han håper at pengene kan brukes til noe annet enn grus på aktivitetsplassen. Aller helst ønsker han seg enda bedre forhold for skating.

Celines høyeste ønske er en zip-line, som hun nettopp har prøvd og synes var kjempemorsomt.

– Det blir morsomt å møte ordføreren. Det er jo moro å møte nye mennesker, sier Adrian og speider ivrig etter ordføreren.

– Jeg har møtt ordføreren, da hun har kjøpt valp av oss. Valpen heter Luna, forteller Celine med stolthet i stemmen.

Så dukker ordfører Monica Myrvold Berg opp i skolegården, og tar seg tid til å gå rundt og hilse på elevene, som står i en hestesko og venter på at den høytidelige gaveoverrekkelsen skal starte.

Bedre helse og mindre biltrafikk

– I løpet av noen uker etter påske er det målt hvor mange elever som sykler eller går til barneskolene fra Kongsberg, gjennom Eiker til Drammen og Lier. Dette gjør Buskerudbyen for at dere skal få gode reisevaner, bedre helse og at det blir mindre biltrafikk rundt skolene, forteller ordfører Monica Myrvold Berg, og legger til:

– Over 98 prosent av dere har syklet eller gått til skolen i disse ukene. Bedre enn det går det ikke an å bli, fordi det alltid vil være noen som trenger hjelp for å komme til skolen. Gratulerer med dagen alle elever, foreldre og ansatte ved Steinberg skole. Dere er best! Med det overrekker jeg diplom og premie på hele 5000 kroner.

Innsats + fellesskap = seier

Rektor Anette Penk er stolt av innsatsen elevene har lagt ned.

– I løpet av de tre ukene Aktiv på skoleveien varte gikk, syklet eller sparkesyklet 98,03 prosent av elevene våre til skolen. Dette er helt fantastisk. Jeg er utrolig stolt av hver eneste elev og den innsatsen som er gjort for fellesskapet. For en seier! På Steinberg skole gjør vi ting sammen og støtter hverandre. Lærerne har vært gode motivatorer og påminnere hver eneste dag. Også når regnet har pøst ned – det har ikke vært til hinder for noen, sier Penk, og runder av med følgende ord:

– Det er stor stas å ta seieren hjem til Drammen etter at Oddevall i Lier har vunnet konkurransen i mange år på rad. Av 160 skoler, og over 3400 elever, var det våre 186 elever som vant! Vi tenker at de 5000,- premiekronene skal brukes til leker og aktiviteter, som elevene ønsker seg.

Vil skape gode vaner

Aktiv på skoleveien er Buskerudbyens årlige treukers aksjon med poenggiving for å få skolebarn til å gå eller sykle til og fra skolen. Å stimulere til gode reisevaner fra ung alder er viktig. Derfor deltar alle kommunene i Buskerudby-samarbeidet i kampanjen Aktiv på skoleveien.

I år var det veldig jevnt mellom de tre beste skolene:

  • Førsteplass: Steinberg skole i Drammen kommune med 98,03 prosent andel gående og syklende, som vinner gavekort på aktivitetsutstyr på kroner 5000,-
  • Andreplass: Oddevall skole i Lier med 95,17 prosent, som vinner gavekort på kroner 3000,-
  • Tredjeplass: Skavanger skole i Kongsberg med 81,13 prosent. Får gavekort på aktivitetsutstyr på kroner 2 000,-

Totalt deltok 36 skoler i Drammen, Lier, Øvre Eiker og Kongsberg i årets aksjon. Det var 160 klasser på med 3414 elever, som registrerte aktivitet i kampanjen.

Les mer om Aktiv på skoleveien

Del denne artikkelen: