Nytt tilbud i Hokksund: Stian Hammer gleder seg til å leie ut elsykler for 100 kroner til eikerværingene fra 10. september.

Elsykkelbiblioteket på plass i Øvre Eiker

Filial nummer fem av Elsykkelbiblioteket åpner i Hokksund. Nå er det mulig å teste elsykkel enkelt og billig i alle kommunene i Buskerudbyen.

Sykleriet i Stasjonsgata 64 er det nyeste tilskuddet til Elsykkelbiblioteket, som i dette tilfellet er et samarbeid mellom Øvre Eiker kommune og Buskerudbyen. Hos Elsykkelbiblioteket kan innbyggerne låne elsykler i 12 dager for 100 kroner.

Karene bak sykkelbutikken, Bård Pettersen og Stian Hammer, ser frem til å bidra til at flere kan få testet ut om elsykkel er noe for dem. Hensikten er å senke terskelen for å investere i en elsykkel som kanskje kan fungere som en “bil nummer to”. Eller til og med som en hovedløsning for transport i hverdagen for noen.

– Det er kjempeflott at Sykleriet blir med på Elsykkelbiblioteket-ordningen, slik at flere eikværinger også kan få prøve ut hvor bra elsykkel kan fungere. Elsykkel retter ut motbakker og nuller ut motvind, og gir deg god trim samtidig. Sykkelgleden følger garantert med, sier Trond Solem, prosjektansvarlig for sykkel i Buskerudbyen.

Populært tilbud

Torsdag 10. september starter utlånet av to gode elsykler i Hokksund. Det kan lønne seg å være rask på labben. Da Buskerudbyen og Kongsberg kommune startet opp elsykkelbibliotek sammen med Intersport Kongsberg tidligere i sommer, ble det fullbooket til utpå høsten i løpet av første døgnet.

Du finner mer informasjon om tilbudet på buskerudbyen.no, og det er mulig å booke ønsket periode selv via disse nettsidene. 

Låneavgift på 100,- betales med kortet du legitimerer deg med. Du betaler et depositum på 1000,- som tilbakeføres etter lånetiden. Syklene vil bli utstyrt med piggdekk på vinteren.

Gode resultater

Nå har altså alle kommunene i Buskerudbyen en ordning for utlån av elsykler. Fra før er det tre filialer i Drammen og en på Kongsberg, samt at BUA i Lier låner ut sykler.

Les mer om ordningen med Elsykkelbiblioteket her.

Elsykkelbiblioteket åpnet første gangen i Drammen i juni 2016, og har gitt gode resultater.  Fra en spørreundersøkelse i 2019, der alle de som hadde gjennomført lån ble spurt, sier 38 prosent at de har kjøpt elsykkel etter å ha prøvd elsykkel gjennom Elsykkelbiblioteket. 70 prosent av dem igjen sier at innkjøpet av elsykkel har ført til at de kjører mindre privatbil.

Del denne artikkelen: