Elsyklene kan lånes med eller uten barnesete, forteller Kjetil Smeby hos Bjørn Myhre Sport. T.v Trond Solem, prosjektansvarlig for sykkel i Buskerudbyen.

Elsykkelbiblioteket utvider

Nå blir det lettere for deg som bor i nærheten av Krokstadelva og Mjøndalen å prøve elsykkel hjemme i 12 dager. Bjørn Myhre Sport har blitt med på ordningen med Elsykkelbiblioteket til Drammen kommune

Elsykkelbiblioteket låner ut elsykler til kommunens innbyggere. Du kan få med deg en sykkel hjem i 12 dager for kun 100 kroner, og får dermed prøvd den både til jobb og i fritiden.

Hensikten med Elsykkelbiblioteket er å senke terskelen for å investere i en elsykkel som kan fungere som en “bil nummer to”, eller til og med som en hovedløsning for transport i hverdagen.

Ekstra stor interesse for elsykler nå

Ordningen har hittil vært driftet av elsykkelspesialisten Greenspeed på Strømsø, og er et spleiselag mellom Drammen kommune og Buskerudbyen. Nå har også Bjørn Myhre Sport i Krokstadelva blitt med. Det kan kalles god timing.

Den spesielle corona-situasjon har ført til at mange er klare for å være mer aktive i nærområdet. Sportsbutikken har merket stor interesse for elsykler de siste ukene.

– Mange kommer godt forberedt og har lest seg opp på forhånd, men har kanskje ikke prøvd en elsykkel før. Derfor er det ekstra kjekt at vi nå kan tilby utlån av to sykler via Elsykkelbiblioteket, sier Kjetil Smeby hos Bjørn Myhre Sport.

De aller fleste som kommer innom for å se på elsykler, er fra slutten av tyveårene og oppover til pensjonistalder. Men Smeby tror at ungdommen kommer etter, kanskje når de oppdager hvor gøy det er å ta seg en tur i skogen med elsykkel også?

De nye syklene er også innkjøpt med belønningsmidler fra Buskerudbyen, og er for øvrig kåret til best i test i en helt fersk undersøkelse fra tek.no. Hos Greenspeed er det også mulig å prøve lastesykler og vanlige elsykler.

Det jobbes også med å utvide Elsykkelbiblioteket til Svelvik og Kongsberg.

Gode resultater

Tilbudet om å låne elsykkel gis til alle over 18 år. Syklene på Bjørn Myhre Sport er tilgjengelige for lån via dette påmeldingsskjemaet til Drammen kommune. Hvis du vil låne via Greenspeed, bruk dette skjemaet: 

Låneavgift på 100,- betales med kortet du legitimerer deg med. Du betaler et depositum på 1000,- som tilbakeføres etter lånetiden. Dette betales kontant.

Les mer om utlånet her.

Elsykkelbiblioteket åpnet i juni 2016, og har gitt gode resultater.  Fra en spørreundersøkelse i 2019, der alle de som hadde gjennomført lån ble spurt, sier 38 % at de har kjøpt elsykkel etter å ha prøvd elsykkel gjennom Elsykkelbiblioteket. 55 % av de som ikke har kjøpt sier de helt sikkert vil kjøpe (20 %), eller at det er sannsynlig at de kommer til å kjøpe (35 %). 70 % sier at innkjøpet av elsykkel har ført til at de kjører mindre privatbil.

Del denne artikkelen: