Wojciech Kotlarski (t.h) og Bici & Ski i Drammen er en av forhandlerne som er med på Pigg med Pigg-kampanjen. Her med Trond Solem fra Buskerudby-sekretariatet.

Få ett piggdekk  – betal for ett

Bli pigg med pigg du også. Den etterspurte vintersykkel-kampanjen kjøres i gang i år igjen. Førstemann til mølla.

Sykkelforhandlerne og Buskerudbyen går sammen om å betale ett stykk piggdekk, vintersjekk av sykkelen og omlegging til deg som har lyst til å prøve vintersykling.

Når kuldegradene kommer, det legger seg is på veiene og det kanskje til og med kommer litt snø, er det mange som parkerer sykkelen for vinteren.

Det er ikke nødvendig.

Gjennom Pigg med pigg-kampanjen sponser sykkelforhandlerne og Buskerudbyen deg med ett gratis piggdekk. Du må selv betale det andre piggdekket, og for eventuelle slitedeler forhandleren anbefaler deg å skifte.

I tillegg får du omlegging og enkel vintersjekk av sykkelen. Har du piggdekk fra før får du gratis omlegging og vintersjekk. Støtte til piggdekk er maks 1000 kroner.

Målet med kampanjen er å få flere til å erfare at det går helt fint å vintersykle.

«Piggdekk gir godt feste»

–  Jeg vet at mange tenker at det virker litt skummelt å sykle på vinteren. Men med gode piggdekk, lys foran og bak, og varme klær, går det fint å sykle. Det er trygt og varmt, sier Trond Solem, prosjektleder for sykkel i Buskerudbyen.

Da tenker han også på de dagene hvor isen er så blank og glatt at det oppleves som skummelt å gå.

– Med piggdekk får du godt feste. Da er det faktisk enklere å sykle enn å gå, sier Solem.

Partnerne i Buskerudbysamarbeidet har som mål å få flere til å sykle. Tilrettelegging for vintersykling et av tiltakene.

Det er fjerde året Buskerudbyen har Pigg med pigg-kampanje sammen med et knippe lokale sykkelforhandlere. I fjor var det hele 640 syklister som benyttet seg av muligheten til å prøve vintersykling gjennom å få sponset ett dekk.

Her kan du bli pigg

Årets kampanje gjaldt i utgangspunktet de første 600 som skifter dekk, men er på grunn av stor pågang utvidet noe. Søndag 9. desember er uansett siste frist for å benytte seg av kampanjen – hos følgende forhandlere:

  • Bjørn Myhre Sport, Krokstadelva – Tlf: 32 87 68 44
  • Tri Sport, Gulskogen – Tlf: 32 88 33 77
  • Greenspeed, Strømsø – Tlf: 918 03 577
  • Bici & Ski, Strømsø – Tlf: 925 68 161
  • Sykkelhjørnet, Strømsø – Tlf: 32 83 64 66
  • Skalstad Sykkel, Kongsberg – Tlf: 996 03 566
  • Intersport Kongsberg – Tlf: 32 73 11 55

Del denne artikkelen: