Få ett piggdekk – betal for ett

Den etterspurte vintersykkel-kampanjen er tilbake! Buskerudbyen og sykkelverkstedene sponser ett piggdekk, omlegging og sjekk av sykkelen. Det andre dekket betaler du selv.

Over 3200 sykler har blitt gjort vinterklare gjennom Pigg med pigg-kampanjen så langt. Nå drar Buskerudbyen i gang en ny runde i samarbeid med lokale sykkelverksteder og sportsbutikker.

Syklister i Lier, Drammen, Øvre Eiker og Kongsberg kan få ett piggdekk, omlegging og enkel sjekk av sykkelen mot at man betaler det andre dekket selv. Totalbeløpet er begrenset oppad til 1000 kroner.

Har du vinterdekk fra før, får du gratis omlegging og vintersjekk.

Det kan lønne seg å være kjapt ute med å bestille time for dekkomlegging. I forrige runde var piggdekk-kampanjen så etterspurt at Buskerudbyen måtte avslutte tidligere enn planlagt fordi budsjettet ble brukt opp. Og med en voldsom økning i salg av spesielt el-sykler, er det grunn til å regne med at pågangen ikke blir mindre i år.

– Verkstedene gjør en kjempeinnsats

Intersport og Syklisten på Kongsberg, Sykleriet i Hokksund, Greenspeed og Sykkelhjørnet på Strømsø, Tri-Sport på Gulskogen, Bjørn Myhre Sport i Krokstadelva og Trye i Mjøndalen er alle med også på årets kampanje. 

– Verkstedene gjør en kjempeinnsats for å få byttet flest mulig dekk, sier Trond Solem, prosjektleder for sykkel i Buskerudby-sekretariatet.

Når kuldegradene kommer og det legger seg is og snø på veier og fortau, er det mange som parkerer sykkelen for vinteren. Derfor er målet med Buskerudbyens kampanje å få flere til å erfare at det går helt fint å sykle også i vintermånedene.

– I tillegg er det rimelig trening og en deilig opplevelse av å trosse elementene, sier Solem.

Les ellers om gode tips for vintersykling her.

– Tryggere enn å gå på glatta

– Med gode piggdekk går syklingen helt greit. Og så gjelder det å tilpasse farten etter føret og ferdighetene. Du sykler uansett automatisk litt mer rolig, men kommer likevel raskt og effektivt frem. Selv på dager hvor isen er blank og glatt gjør piggdekkene at det faktisk er enklere og tryggere å sykle enn å gå, påpeker Solem.

Lån elsykkel med pigger

Er du usikker på om vintersykling er noe for deg, er det også mulig å få låne en el-sykkel med piggdekk for en hundrelapp for å teste det ut først.

Alle kommunene i Buskerudby-samarbeidet har nemlig fått midler til å leie ut el-sykler via Elsykkelbiblioteket der man kan prøvelåne en god sykkel med dekk i 12 dager for 100 kroner. Kafé Global i Svelvik, Bjørn Myhre Sport i Krokstadelva, Intersport på Kongsberg og Sykleriet i Hokksund tilbyr utlån av sykler med piggdekk.

Halvparten av Brakars elbysykler vil også få piggdekk, så dette er en ny mulighet i Lier og på Kongsberg i år.

Trenger du tips for turer er det også laget nye sykkelkart, som sykkelverkstedene deler ut. Tips for digitale kart og gode sykkelapper finnes her.

Del denne artikkelen: