Ferske sykkelnyheter triller inn

Sykkelvåren er i full gang, og gatene er ferdig feid. Visste du at det også er noen gode nyheter langs sykkelveiene våre? Her er en liten oversikt.

Sykkelhotell på syv togstasjoner
Kommunene og Buskerudbyen har satt opp sykkelhotell,  det vil si parkering bak låst dør, på til sammen sju togstasjoner mellom Kongsberg og Lier. I Drammen har sykkelhotellet nå fått nye og bedre sykkelstativ, og bedre låssystem.

Sykkelhotellene kan brukes av alle, om du har sykkel eller elsparkesykkel, skal på toget eller ikke. Noen av sykkelhotellene har også plass til større transportsykler (Drammen og Gulskogen). Løsningen drives av Bane NOR, styres av deres parkeringsapp, og koster 50 kr i måneden. Du bestemmer selv hvor lenge du har avtalen.

Buskerudbyen har også satset på flere parkeringsplasser under tak og flere parkeringsbøyler ved alle stasjonene. Dette er gratis å benytte. Husk minst en solid lås som går rundt ett hjul, ramma på sykkelen og parkeringsbøylen.

Nye sykkelskap i Lier og Drammen
I Lierbyen og flere nye steder i Drammen sentrum (Busstasjonen, Drammensbadet og flere på Bragernes torg) kan du nå, helt gratis (med noen unntak), parkere sykkel, hjelm, og annet utstyr i en sikker parkeringsboks. Åpning styres med Bikely-appen. Perfekt for (el)sykkel til byen og så handle, jobbe eller nyte livet i sentrum eller på Drammensbadet. Her er en video som viser hvordan du bruker den

Sykkelverksteder og -butikker 
Det har skjedd en del endringer i hvor det finnes sykkelverksteder og -butikker i området vårt. En oversikt, som også viser sykkelanlegg, sykkelhotell, sykkelbokser og også de fleste andre sykkelparkeringene, finner du på dette nye kartet (sykkelveier.no). Zoom rundt i nærområdet ditt, så kan det hende du finner ut at ditt sykkelverksted er nærmere enn du tror. Sykkelbutikkene er markert med en sykkel på gul bakgrunn.

Finn frem med Sykkelveier.no  
På det samme kartet over er det også mulig å finne nye tips om sykkelveier og -ruter du kanskje ikke visste om. For eksempel er de flotte nye sykkelveiene mellom Marienlyst og Rundtom i Drammen synlige. Disse er delvis bygget som erstatning for at skolebarna på Brandengen skole endelig fikk en større skolegård.

Elsparkesykler også i Lier 
Ønsker du å leie elsparkesykler, er det i år åpnet opp for å benytte disse også i Lier. Du har da mulighet til å kjøre fra Drammen til Lier, eller fra Lier til Drammen. Tilbyderne Gogo, Tier og Ryde har litt forskjellige områder de dekker, men se deres egen app for mer informasjon.

God sykkeltur! 

Del denne artikkelen: