Milian Grasmo (2. trinn) fikk med seg noen godord fra Are Shaw Waage fra Miljøagentene og ordfører Gunn Cecilie Ringdal.

Gikk og syklet seg til førstepremien

I september har skolebarn i hele Buskerudbyen deltatt i Norges største gå til skolen-aksjon, Beintøft. Oddevall skole og SFO i Lier utmerket seg ved å bli beste lokale skole, og fikk overrakt en flott premie fra ordfører Gunn Cecilie Ringdal.

– Dere er superflinke. Det er veldig, veldig bra jobba. Lier kommune er veldig stolte av dere, og stolt av at det er Oddevall skole som er den beste skolen i Buskerudbyen. Når dere går og sykler til skolen, er det et lite kinderegg. Dere tar vare på miljøet, og dere passer på at det er trygt å komme seg til skolen og sørger for en tryggere skolevei fordi det er færre biler som kjører til skolen, sa ordfører Gunn Cecilie Ringdal.

– Og så passer dere i tillegg på helsa deres, fordi dere går og sykler og bruker kroppen i stedet for å kjøre bil, la hun til.

Ordføreren fikk æren av å dele ut diplom og et gavekort på 5000 kroner til aktivitetsutstyr til skolen, som flere ganger tidligere har stukket av med seieren i Aktiv på skoleveien-kampanjene. I tillegg til å bli beste skole i Buskerud, ble femteklasse ved Oddevall skole kåret til den mest aktive klassen i hele Viken fylke. De fikk overrakt et gavekort på 5000 kroner fra Are Shaw Waage fra Miljøagentene.

De siste sju årene har kommunene i Buskerudbyen samarbeidet om å arrangere Aktiv på skoleveien på våren. På grunn av korona-pandemien ble aksjonen først utsatt til høsten, men vi valgte denne gangen i stedet å samarbeide med Miljøagentene.

Kampanjen handler om å inspirere flere til å gå og sykle til skolen, og det konkurreres i å ha den mest aktive skoleveien I år deltok totalt 49.000 elever fra 1. -7. trinn.

Beintøft-aksjonen foregår ved at læreren i klassen snakker med elevene om hvor mange som har gått, syklet eller brukt kollektivtransport til og fra skolen hver dag. Dette rapporteres inn via en nettside. Klassen får da poeng etter som hvor mange som aktivt deltar.

Les mer: Beintøft erstatter Aktiv på skoleveien i høst

Del denne artikkelen: