– Jeg er drammenser selv, men med arbeidet med innhold til kampanjen ble jeg overrasket over hvor utrolig mange kortreiste eventyr vi har her i regionen, sier Johanne Bergman i Kobla AS.

Grønn turist i eget nærmiljø – vinn premier

Ved å bruke appen Kobla kan du i sommer konkurrere om å være grønn turist i eget nærmiljø. Finn den beste isen, bad flest mulig steder, besøk nye lekeplasser og let deg frem til den mest romantiske plassen.

Buskerudbyen har i samarbeid med drammensfirmaet Kobla utarbeidet sommerkampanjen «Grønn turist i egen by». Målet med kampanjen er å oppmuntre til grønn mobilitet i ferien, og gjerne skape noen gode, grønne vaner som kan tas med inn i hverdagen.

Alle i Lier, Drammen, Øvre Eiker og Kongsberg inviteres til å konkurrere om å besøke flest mulig badeplasser, kåre den beste isen, besøke lekeplasser med barna og finne romantiske steder. Ta samtidig beina eller sykkelen fatt. Eller prøv en busstur eller ta sykkelen med på toget. Det er grønne reiser. Det er akkurat derfor vi kaller kampanjen for Grønn turist i egen by!

Det deles ut premier hver uke, men hovedgevinsten er et hotellopphold for fire personer og trekkes etter at skoleferien er over.

Det arrangeres også fotokonkurranser med temaene: #badetid, #sommeris, #sommerflørt og #grønnturist.

– Kobla er et spennende prosjekt, både som en lokal bedrift og som spydspiss med nye tanker om å bidra med teknologi for å flere over på kollektiv, sykkel og gange. Morsomt å delta er det også. Det fikk vi prøvd ut i pilotkampanjen tidligere i år. Den gangen fokuserte vi på helårssyklistene, sier Trond Solem, prosjektleder for sykkel i Buskerudbysekretariatet.

Deltakere samler poeng ved å reise grønt (gå, sykle eller bruke kollektivt), og besøke reisemålene som ligger inne i appen. De forskjellige reisemålene er organisert etter tema i lister, for eksempel badeplasser, lekeplasser, isbutikker, steder som egner seg for en romantisk sommerdate, steder med historisk sus og steder for de som liker en fysisk utfordring

Kampanjen starter 17. juni og slutter 14. august. Kanskje kan den bidra til at man oppdager noen nye steder, eller drar på besøk til nabokommunen?

Konkurranseregler:

Vinn hotellopphold for fire personer på valgfritt Choice hotell. Vinneren av 1.premien blir trukket i uke 33. Alle som har over 1000 poeng i Koblaappen er med i trekningen.

Premie hver uke! Hver uke trekker vi tre gavekort på kroner 500,- til heldige vinnere fra de deltakerne som har registrert over 500 poeng i appen. Periode: Uke 25-32 (17.6. – 14.8.)

Turist i egen by! Klarer du å besøke alle plassene i en av kategoriene badeplasser, isbutikker og romantiske steder er du med i trekningen av unik turist i egen by Kobla t-skjorte. Jo flere kategorier du klarer jo flere lodd får du.

Fotokonkurranse! Vi kårer beste bilde i kategoriene #badetid, #sommeris, #sommerflørtog #grønnturist. Del bilder under emneknaggen og vi kårer et vinnerbilde i hver kategori i uke 30 (ca. 28. juli).

Tag og vinn! Hvis du deler dette innlegget i uke 25-27 (frem til 10. juli), er du med i trekningen av et lokalt gavekort på kr 1 000,-.

Bli med i Grønn turist i egen by ved å skanne QR-koden (laster automatisk Play butikk eller App Store, finner appen og setter inn rett konkurranse/kode). Du kan også laste ned Kobla fra App Store eller fra Google Play, du vil da bli bedt om en kode, denne er: tib2022

Del denne artikkelen: