Ikke «Pigg med pigg»-kampanje i år

Mange har spurt, men dessverre blir det ingen vintersykkel-kampanje denne vinteren.

Fjorårets vellykkede runde med “Pigg med pigg» (over 900 sykler fikk piggdekk) gjorde et stort innhogg i kampanje-budsjettet til Buskerudbyen, så det må i alle fall bli ett års pause.

– Det har kommet en rekke eposter og forespørsler de siste ukene fra ivrige syklister som gjerne vil ha sponset ett vinterdekk og gratis omlegging også i år. Derfor er det greit å få opplyst om at det dessverre ikke blir noen piggdekk-kampanje i vinter, sier Trond Solem, prosjektleder for sykkel i Buskerudby-sekretariatet.

– Det er samtidig veldig positivt at pågangen er så stor, så vi håper at vi kan få til en ny runde neste år, sier Solem.

I mellomtiden vil han oppfordre til å betale for vinterklar sykkel selv. Er du usikker på om vintersykling er noe for deg, er det også mulig å få låne en elsykkel med piggdekk helt gratis for å teste det ut først.

Her kan du teste vintersykling gratis

Alle kommunene i Buskerudby-samarbeidet har fått midler til å leie ut elsykler (Elsykkelbiblioteket), så det er mulig å få prøvelåne en god sykkel med piggdekk flere steder. Lier har BUA. Drammen kommune driver allerede Elsykkelbiblioteket via sykkelbutikken Greenspeed på Strømsø torg. Disse siste har 10 sykler som får piggdekk. De kan lånes i 12 dager.

Piggdekk gir godt feste

Ved å tilpasse farten etter føret og ferdighetene, så går det helt greit å sykle hele året.

– Jeg vet at mange tenker at det virker litt skummelt å sykle på vinteren. Men med gode piggdekk, lys foran og bak, og varme klær, er det trygt og fint å sykle, sier Trond Solem.

Da tenker han også på de dagene hvor isen er så blank og glatt at det oppleves som vanskelig å gå.

– Med piggdekk får du godt feste. Da er det faktisk enklere å sykle enn å gå, sier Solem.

 

Del denne artikkelen: