Jublet for økt trafikksikkerhet

Torsdag var det reneste 17.mai-stemningen i Ormåsen. Øvre Eiker-ordfører Ann Sire Fjerdingstad kunne glede seg over økt trafikksikkerhet sammen med jublende barn.

– Trafikksikkerhet har alltid vært en utfordring og et tema her ved Ormåsen skole, og endelig kan vi trygt slå fast at nå har vi fått en trygg skolevei, uttalte ordfører Fjerdingstad før hun klippet snoren akkompagnert av lystige barnerop.

Ordføreren roset tålmodige ansatte og elever, og hun takket blant andre kommunens egne ansatte, politikere, Buskerud fylkeskommune, Buskerudbyen, entreprenør og underleverandører for at den storstilte oppgraderingen har blitt en realitet.

8-9 millioner

Det dreier seg om ombygging av Ormåsens nye sentralområde på 15 dekar med skole, barnehage og oppvekstsenter i nær tilknytning. Her har det blitt investert mellom åtte og ni millioner kroner i blant annet ny bussholdeplass med sykkelstativ og pendlerparkering, ny og sikrere gang- og sykkelvei, større parkeringsplass og omlegging av kjøremønster med egen ”kiss and ride”-plass for levering og henting av barn. I tillegg er det gjort store tiltak i forbindelse med overvann.

En million kroner av investeringen er tilført fra belønningsordningen i Buskerudby-pakke 1, del 2.

Glad mamma

En av de som var aller mest glad på torsdag var Grete Thorsby, mamma til en av skolens førsteklassinger og er i tillegg leder av Ormåsen grendeutvalg.

– Det er skikkelig bra at trafikksikkerheten for barna våre nå har blitt mye bedre. Dette skyldes blant annet et godt og langvarig samarbeid mellom kommunen og grendeutvalget, og når vi også fikk støtte fra Buskerudby-pakken og fylkeskommunen så ble det en perfekt løsning til slutt, påpekte Thorsby.

 

Del denne artikkelen: