Med lys blir du Synlig syklist

Tirsdag morgen kan du bli overrasket med  gratis lys til sykkelen.  Bedriftsidretten, Buskerudbyen og Syklistenes Landsforening deler ut sykkellys ved togstasjoner, skoler og andre steder mange ferdes.

Det er mange gode grunner til å fortsette å sykle gjennom høsten og vinteren. Bruk av lys og reflekser er enkle forholdsregler som gjør syklingen tryggere. Da blir du oppdaget tidligere av bilister og andre trafikanter, og farlige situasjoner kan lettere unngås. Lys er påbudt på sykkelen når det er mørkt/skumring, men det er anbefalt at du har lys på alle turer.

– Trafikksikkerhet står høyt på agendaen i Drammen kommune. Vi håper at så mange som mulig allerede sykler med lys, men deler gladelig ut lykter til dem som ikke måtte ha. Sånn kan vi bidra til å sikre at flere syklister er synlige i trafikken nå som vi har gått inn i den mørke årstiden sier Elisabeth von Enzberg-Viker, sykkelkontakt i Drammen kommune.

Synlig syklist er Syklistenes årlige nasjonale høstaksjon, hvor betydningen av lys og refleks på sykkelen står sentralt. Syklistenes Landsforenings landsomfattende kampanje minner oss på at innføring av normaltid/vintertid også bør minne oss på å montere sykkellyktene.

– Vi gleder oss til å møte syklistene ute på tirsdag, og håper at lysene de får blir satt pris på. Vi oppfordrer alle til å skaffe seg gode lys på sykkelen og bruke de hele tiden. Da blir man bedre sett og man ser bedre. Begge deler viktig både på dagtid og i mørket, sier Trond Solem, prosjektleder sykkel i Buskerudbysamarbeidet.

Aktørene deler ut lys så lenge lageret rekker, og vil stå på noen av togstasjonene, ved noen skoler og andre sentrale steder fra klokka 6:45, og så lenge vi har lykter igjen på tirsdag morgen 22. oktober.

Synlig syklist er et samarbeid mellom Buskerudbyen (kommunene Lier, Drammen, Nedre Eiker, Øvre Eiker og Kongsberg, samt Buskerud fylkeskommune og Statens vegvesen), i tillegg er Svelvik kommune med. Bedriftsidretten deltar også, og Syklistenes Landsforening, med representanter både lokalt og i det nystartede lokallaget.

LES MER: Ga lys til syklistene

PS: Blir man stoppet av politiet uten lys på sykkelen i skumring eller mørket får man et forenklet forelegg på kroner 1 200.

Del denne artikkelen: