Foto: Brakar

Nå er det enda lettere å bruke elbysyklene

Tilbudet med elektriske bysykler er utvidet i sommer. Nå er det mulig å hente ut og parkere syklene på enda flere steder i Kongsberg og Lier.

Det er nå etablert flere parkeringssoner der man kan sette fra seg og hente ut sykler.

Tre nye i Kongsberg:

  • Skavanger
  • Magasinparken
  • Kongsgårdsmoen

Fire nye i Lier:

  • Lier videregående skole (ladestativ kommer)
  • Gullaug
  • Amtmannsvingen
  • Engersand (ladestativ kommer)

– Vi er veldig glade for å kunne utvide bysykkeltilbudet vårt, og gjøre det tilgjengelig for flere, sier salgs- og markedssjef Kjersti D. Nordgård i Brakar.

De fleste av de nye sykkelparkeringene vil være uten ladestasjoner, så når man leier kan man sette de fra seg på et avmerket og skiltet område.

Totalt er det ca. 80 sykler tilgengelig i Kongsberg og Lier. Omtrent halvparten av syklene var i drift i vinter med piggdekk. Da var det få som valgte å sykle, og Brakar fikk tilbakemeldinger på at folk synes det virket utrygt å sykle på vinteren. Tall for våren og forsommeren viser imidlertid at syklene blir brukt mer og mer.

– Det er veldig gøy å se at flere og flere bruker syklene, og vi håper det vil ta seg opp ytterligere med disse nye lokasjonene. Dette er jo et kjempetilbud, og elsykkel er moro å sykle på. Vi ser også på å få inn enda mer fleksibel parkering og flere plasseringer over sommerferien, sier Nordgård.

Brakar, Buskerudbyen, Lier kommune og Kongsberg kommune samarbeider om pilotprosjektet med elbysykler, som i hovedsak er finansiert med statlige belønningsmidler.

Lett å leie gjennom Brakar Billett

Syklene er tilgjengelig for leie gjennom Brakar Billett-appen. Man betaler en oppstartpris på 15 kroner hvis man har en aktiv kollektivbillett, og 25 kroner dersom man ikke har kollektivbillett. Dette inkluderer bruk de første 10 minuttene, deretter betaler man 1 krone per minutt.

Del denne artikkelen: