Przemysław Kieć hos Bici & Ski i Drammen skifter til piggdekk på en sykkel for en kunde som har benyttet seg av Buskerudbyens kampanje. Trond Solem, prosjektleder for sykkel i Buskerudby-samarbeidet følger med. Foto: Ingunn Larsen

Piggdekk-kampanjen tok helt av

På bare seks uker har distriktet fått 440 nye vintersyklister. I dag er absolutt siste mulighet til å benytte seg av Buskerudbyens tilbud: Få ett piggdekk gratis, betal for ett.

– Det er helt overveldende positiv respons, sier Trond Solem, prosjektleder for sykkel i Buskerudby-samarbeidet.

Årets kampanje gjaldt egentlig de 400 første som skiftet til piggdekk hos sykkelforhandlerne Buskerudbyen samarbeider med (se nederst i saken). Men pågangen har vært så stor av folk som har ønsket seg piggdekk på sykkelen at kampanjen er forlenget.

– Men torsdag 16. november er absolutt siste mulighet til å bli med på kampanjen, sier Solem.

Gratis omlegging og sjekk av sykkelen

I skrivende stund har rundt 440 syklister i Drammen, Lier, Nedre Eiker, Øvre Eiker og Kongsberg benyttet seg av muligheten til å prøve vintersykling gjennom å få sponset ett dekk.

Du må selv betale det andre piggdekket, og for eventuelle slitedeler forhandleren anbefaler deg å skifte.

I tillegg får du omlegging og enkel vintersjekk av sykkelen, gratis omlegging tilbake til sommerdekk og vårsjekk. Støtte til piggdekk er maks 1000 kroner.

Ikke overrasket

– Nei, jeg er egentlig ikke overrasket over pågangen, svarer Trond Solem på direkte spørsmål.

– Vi opplever at det er et økende sug etter slike kampanjer, at flere etterspør bedre tilrettelegging for syklister, tryggere sykkelparkeringer og lignende. Sykling engasjerer rett og slett stadig flere. Det har vi sett også i innspillprosessen rundt nytt innhold i Buskerudbypakke 2, som vi har hatt i høst, sier Solem.

Piggdekk gir godt feste

Partnerne i Buskerudbysamarbeidet har som mål å få flere til å sykle. Tilrettelegging for vintersykling er et av tiltakene.

Med gode piggdekk, lys foran og bak, og varme klær, går det veldig greit å sykle også når det er snø eller glatt.

– Men man må sykle etter forholdene og avpasse farten, akkurat som bilistene, sier Solem. Som har ett råd til:

– Sykkelen bør vaskes minst én gang i uken i vinterhalvåret. Salt, slaps og skitt på veiene kan ellers føre til at sykkelen ruster og bremse- og girvaier fryser. Men husk å tørke av sykkelen etterpå slik at ingen deler fryser, og smør gjerne kjedet ofte. Litt kjedeolje hjemme er en god investering, sier Solem.

Her kan du skifte dekk

  • Intersport Kongsberg
  • Skalstad Sykkel, Kongsberg
  • Bjørn Myhre Sport, Krokstadelva
  • Tri Sport, Gulskogen
  • Greenspeed, Strømsø
  • Bici & Ski, Strømsø
  • Sykkelhjørnet, Strømsø

PS: På kampanjens siste dag 16. november har Greenspeed i Drammen åpent til klokken 22 for at flest mulig skal få skiftet til piggdekk. Husk at det er torsdag og lengre åpningstider hos de andre forhandlerne også.

Del denne artikkelen: