Siste mulighet til å få piggdekk til sykkelen

Denne uken er siste mulighet til å bli med på årets vintersyklingskampanje. Pågangen har vært så stor at sluttdatoen blir allerede lørdag 4. desember.

Gjennom Pigg med pigg-kampanjen sponser Buskerudbyen og sykkelverkstedene ett piggdekk, omlegging og sjekk av sykkelen. Det andre dekket betaler du selv.

Totalbeløpet er begrenset oppad til 1000 kroner.

Har du vinterdekk fra før, får du gratis omlegging og vintersjekk.

Så langt denne vinteren har rundt 900 syklister i Lier, Drammen, Øvre Eiker og Kongsberg benyttet seg av tilbudet. Det betyr at årets budsjett snart er oppbrukt.

– Det er rett og slett veldig gledelig at interessen for å sykle året rundt er så stor, sier Trond Solem, prosjektleder for sykkel i Buskerudbyen-sekretariatet.

Håper at tilbudet kan utvides

Intersport og Syklisten på Kongsberg, Sykleriet i Hokksund, Greenspeed og Sykkelhjørnet på Strømsø, Tri-Sport på Gulskogen og Trye og Bjørn Myhre Sport i Krokstadelva er med på kampanjen også i år.

Du avtaler tid for dekkskifte direkte hos den enkelte forhandler.

Solem roser sykkelverkstedene for innsatsen.

– Mange av de ansatte strekker seg langt for å sørge for at flest mulig får byttet til piggdekk i løpet av kampanjeperioden, sier Solem.

I Buskerudbysamarbeidet jobbes det nå med å få en byvekstavtale med staten, som vil gi mer økonomisk forutsigbarhet og større økonomiske muskler.

– Da kan det åpne seg en mulighet for å gi enda flere mulighet til å prøve ut vintersykling, sier Solem, som selv sykler året rundt.

Lån elsykkel med pigger

Er du usikker på om vintersykling er noe for deg, er det også mulig å få låne en el-sykkel med piggdekk for en hundrelapp for å teste det ut først.

Alle kommunene i Buskerudby-samarbeidet har fått midler til å leie ut el-sykler via Elsykkelbiblioteket.  Her kan man prøvelåne en god sykkel med piggdekk i 12 dager for kun 100 kroner.

Bjørn Myhre Sport i Krokstadelva, Sykleriet i Hokksund og Intersport på Kongsberg tilbyr utlån av elsykler med piggdekk.

Halvparten av Brakars elbysykler vil også få piggdekk, så dette er en ny mulighet i Lier og på Kongsberg i år.

Del denne artikkelen: