Vant elsykkel: Vibeke Freia Hjerpaasen sykler så godt som hver dag til jobben på Hegg skole. Nå kan hun bytte ut sin 15 år gamle tråsykkel med en valgfri elsykkel fra Buskerudbyen.

Sprek lærer vant elsykkelen

Vibeke Freia Hjerpaasen har ikke førerkort. Derfor passer det ekstra godt å vinne en elsykkel til 30.000 kroner fra Buskerudbyen i årets Sykle til jobben-kampanje.

Sammen med en gjeng andre lærere på Hegg skole har Vibeke Freia Hjerpaasen vært en særdeles aktiv deltaker i Sykle til jobben 2020, som ble avsluttet i starten av juli.

– Det er veldig spreke og hyggelige damer jeg har fått som kolleger. Vi har heiet hverandre frem, sier Vibeke Freia Hjerpaasen. Hun er trukket ut som lokal vinner i Sykle til jobben 2020, og får en valgfri elsykkel verdt inntil 30.000 kroner fra Buskerudbyen.

Det passer henne bra. Den spreke barneskolelæreren har nemlig ikke førerkort. Hun sykler til jobben og de fleste andre steder hver eneste dag, året rundt, på sin 15 år gamle tråsykkel.

– Med elsykkel, og kanskje en liten tilhenger også, blir det enda enklere å få med seg varer og den slags hjem. Nå kan jeg utsette det å ta lappen ennå en stund til, sier Vibeke smilende.

Motiverte hverandre

Den relativt nylig hjemflyttede liungen var kjapt ute med å melde seg på da verneombudet på skolen inviterte til å bli med på laget Hegg1. Så mange av kollegene ville være med på aktivitetskonkurransen i regi av Bedriftsidretten at det ble opprettet flere lag.

– Vi har fulgt med på hverandres poeng, og sørget for ikke å havne bak. Det har vært veldig morsomt og motiverende, forteller hun.

All aktivitet teller

Sykle til jobben ble utsatt i år på grunn av Covid 19, men 19. mai startet kampanjen opp. Som vanlig spanderte Buskerudbyen gratis deltagelse til alle som bor og jobber i Lier, Drammen, Øvre Eiker og Kongsberg.

Uansett om du hadde nesten normal arbeidsdag, satt på hjemmekontor, er student, pensjonist, uten jobb eller permittert, ble du invitert med. All aktivitet kunne registreres, og det var både lokale og nasjonale premier.

Antall deltakere var imidlertid litt lavere i år enn tidligere, noe som kan ha sammenheng med nettopp corona-situasjonen. Totalt var det 951 aktive deltakere i Buskerudbyen, mot 1294 i fjor.

Del denne artikkelen: