Nybrua er åpen for gående og syklende, men stengt for biltrafikk. Foto: Kongsberg kommune

Sykle over bruene? Kongsberg kommune og Buskerudbyen sponser piggdekk

På grunn av den ekstraordinære trafikksituasjonen i Kongsberg, tar kommunen og Buskerudbyen tilbake den etterspurte vintersykkel-kampanjen.

Kampanjen, som i denne omgang er begrenset til Kongsberg, innebærer: Få ett piggdekk og omlegging, betal for ett dekk selv. Lokale sykkelverksteder samarbeider med Buskerudbyen om å gjøre jobben.

Lokale sykkelverksteder og sportsbutikker har snudd seg rundt og er klare til å ta imot nye og gamle syklister som ønsker å prøve seg på vintersykling. Se liste over hvilke som er med nederst i saken.

Bruk sykkel!

Syklister på Kongsberg kan få ett piggdekk, omlegging og enkel sjekk av sykkelen mot at man betaler det andre dekket selv. Totalbeløpet er begrenset oppad til 1000 kroner.

Sjekken er ikke en service, men en kontroll av at sykkelen er vinterklar. Er det nødvendig med reparasjoner, må den enkelte eventuelt betale det selv. De som har vinterdekk fra før, får gratis omlegging og vintersjekken.

– Vi skal jobbe så fort vi kan med å få bruene reparert, men vi vet ikke hvor lang tid det tar. Som et lite avbøtende tiltak håper vi at enda flere ser muligheten til å benytte sykkelen på Kongsberg, sier Inger Kristine Lorås, sykkelkontakt i Kongsberg kommune.

– Tryggere enn å gå på glatta

Når kuldegradene kommer og det legger seg is og snø på veier og fortau, er det mange som parkerer sykkelen for vinteren. Derfor er målet med Buskerudbyens kampanje å få flere til å erfare at det går helt fint å sykle de aller fleste dager også i vintermånedene. Over bruer eller ikke.

– I tillegg er det rimelig trening og en deilig opplevelse av å trosse elementene, sier Trond Solem, prosjektleder sykkel i Buskerudbyen. Med gode piggdekk og lys, og bra med klær, går syklingen helt greit.

– Og så gjelder det å tilpasse farten etter føret og ferdighetene. Du sykler uansett automatisk litt mer rolig, men kommer likevel raskt og effektivt frem. Selv på dager hvor isen er blank og glatt gjør piggdekkene at det faktisk er enklere og tryggere å sykle enn å gå, påpeker Solem.

Les også: Ti tips til vintersykling 

Førstemann til mølla

Et mer begrenset budsjett gjør at vi kun har anledning til å skifte på 200 sykler. Førstemann til mølla-prinsippet gjelder.

Disse verkstedene/sykkelforretningene er med på årets kampanje:

  • Intersport, Kongsberg sentrum
  • Syklisten, Bussedalen
  • Sport 1 Kongsberg, Berja senter

Butikkene har begrenset antall og utvalg med piggdekk på lager, så det kan være noe bestillingstid.

Del denne artikkelen: