DELTAR: – Det er god trim og bra for miljøet, sier regnskapssjef i Buskerud fylkeskommunene, Sverre Johansen (62) som er sykkel-pendler mellom Hokksund og Drammen. (Alle foto: Buskerudbyen)

Sykler ti timer i uken til jobb

Sykle til jobben-aksjonen er i gang, og Sverre Johansen er en av mange som tråkker til for miljø og egen helse. Hver dag sykler han tur-retur Hokksund-Drammen.

Regnskapssjefen i Buskerud fylkeskommune sykler daglig tur-retur Hokksund-Drammen.

– Sesongen starter når is og snø er borte fra gang- og sykkelveiene. Ellers i året tar jeg buss, sier Sverre Johansen.

62-åringen har vært med i Sykle til jobben-aksjonen i en rekke år.

– Det er et fint tiltak som bidrar til økt aktivitet og bedre helse, men jeg hadde nok syklet uansett. Det blir jo 10 timer på sykkelen i løpet av uka. Det er god trim, og så er det jo også mitt lille bidrag til å bedre miljøet. Trenger ikke å bruke bil når man ikke er helt nødt til å gjøre det, sier regnskapssjefen.

Kan vinne elsykkel

Sykle til jobben-aksjonen, som varer fra 19. april til 17. juni, er en nasjonal aksjon, og Buskerudbyen støtter aksjonen ved å betale deltakeravgiften for alle som bor eller jobber i Drammen, Lier, Nedre Eiker, Øvre Eiker og Kongsberg.

I fjor var mer enn 40.000 deltakere med. Av dem var 1.500 fra Buskerudbyen-området.

Du kan delta alene, eller danne lag med to til fem andre. All aktivitet teller og kan registreres. Også det du gjør på fritiden. Buskerudbyen trekker en elsykkel til en verdi av 25.000 kroner i premie blant dem som går eller sykler til jobben minst to ganger i uken i kampanjeperioden. I tillegg er det nasjonale premier; sykler, treningstur og hovedpremie, som er lagtur til Skåbu fjellhotell.

Nye sykkelveier kommer

Prosjektleder for sykkel i Buskerudbyen; Trond Solem, deltok tidligere i uken på en stand i lokalene til Buskerud fylkeskommune for å promotere aksjonen sammen med blant andre leder for fylkeskommunens serviceenhet, Gro Ekkje.

– Aksjoner som dette er viktige for å flere til å sykle eller gå til jobben. Det er også veldig gledelig å se den økende bruken av elsykler.  Videre fremover blir det ekstremt viktig at vi også tilrettelegger fysisk for at enda flere får lyst til å sykle i vårt område ikke minst med tanke på sikkerhet og fremkommelighet. Gjennom Buskerudbypakke 2 planlegges det svært mange kilometer med nye sykkelveier, og dette er forslag som vi nå virkelig håper går gjennom, sier Solem.

Gro Ekkje i Buskerud fylkeskommunen kan for øvrig opplyse at fylkestinget nylig satte av én million kroner til tryggere sykkelparkering ved flere av fylkets videregående skoler.

AKSJON: Leder for serviceenheten Gro Ekkje (t.v) og Fatma Siddique i Buskerud fylkeskommune promoterte Sykle til jobben-aksjonen på fylkeshuset nylig sammen med prosjektleder for sykkel i Buskerudbyen; Trond Solem.

Påmelding

Sykle til jobben-aksjonen handler om fellesskapet og gleden man har sammen. Derfor er det fokus på aktiv reisevei og hverdagsaktivitet, men all aktivitet teller og kan registreres.

Påmelding skjer via nettsiden sykletiljobben.no.  Nytt av året er også en egen app som gjør det enda enklere å registrere aktivitet.  For å være med på trekningen av Buskerudbyens elsykkel må du huke av for aktiv reisevei, bysykkel, elsykkel, gå, løpe eller sykle til/fra jobb) i appen eller på nettsiden.

Påmelding er gratis for alle som bor eller jobber i Kongsberg, Lier, Øvre Eiker, Nedre Eiker og Drammen. Det er også lov å melde seg på underveis og fortsatt være med på trekningen av premiene.

 

Del denne artikkelen: