- Det er gledelig at det stadig registreres flere syklende, sier Trond Solem, prosjektleder for sykkel i Buskerudbyen-sekretariatet.

Takk, alle syklister! Vi slår rekorder

Sykkelbarometeret i Nedre Strandgate i Drammen har aldri hatt så mange passeringer siden det ble satt opp i 2014. Vinn gratis piggdekk, og prøv vintersykling du også! Buskerudbyen trekker tre vinnere.

Til tross for mye hjemmekontor og andre restriksjoner, er det mange som sykler. Ca. 115.000 syklister og elsparkesykler har passert telleren på sykkelveien i Nedre Strandgate i Drammen i 2021. Det er ny rekord. I 2019 var det 100.406 passeringer, og i 2020 totalt 108.479 passeringer.

En takk tilbake

Lyst til å prøve deg du også? Du kan vinne gratis sykkellykter, vintersjekk av sykkelen, piggdekk og omlegging. Buskerudbyen trekker tre vinnere 12. januar. Du deltar ved å kommentere på Facebook-posten, eller send en e-post til post@buskerudbyen.no om at du ønsker å delta.

Å sykle om vinteren er god trim, og er sikkert med piggdekk. Bruk gjerne klær som om du går på ski. Det fungerer også godt med regnbukse eller annet vindtett tøy utenpå yttertøyet. Det kan være lurt med varmere hansker/votter og hals over ørene under hjelmen.

Lån elsykkel med pigger

Er du usikker på om vintersykling er noe for deg, er det også mulig å få låne en el-sykkel med piggdekk for en hundrelapp for å teste det ut først.

Alle kommunene i Buskerudbysamarbeidet har fått midler til å leie ut el-sykler via Elsykkelbiblioteket. Her kan man prøvelåne en god sykkel med piggdekk i 12 dager for kun 100 kroner. Bjørn Myhre Sport i Krokstadelva, Sykleriet i Hokksund og Intersport på Kongsberg tilbyr utlån av elsykler med piggdekk.

Brakars bysykkel er også utstyrt med piggdekk, så dette er en ny mulighet i Lier og på Kongsberg i år. Her leier du en sykkel gjennom Brakar Billett-appen.

Konkurranseregler

Buskerudbyen trekker tre vinnere, som må bo i enten Lier, Drammen, Øvre Eiker eller Kongsberg.
Sykkelen kan leveres til en av sykkelverkstedene lokalt som var med på årets Pigg med pigg-aksjon. Vinnerne får en pakke med to sykkellykter fra Buskerudbyen, gode kvalitetspiggdekk, omlegging til piggdekk og en enkel sykkelsjekk. Dette siste er ikke en service, og anbefalte slitedeler eller annet som må byttes på sykkelen må dekkes av vinneren.

Om tallene

Alle automatiske tellepunkter er teknikk som dessverre av og til har problemer. I 2021 har tellepunktet vært ute av drift i 16 dager. Disse dagene er det estimert antall passeringer basert på samme dag i uka før og etter. Dermed vises det et noe annet tall på selve barometeret.

Del denne artikkelen: