Aktuelt

Lyst til å prøve deg på vintersykling i år? Her er tips til hvordan du gjør sykkelturen mest mulig trygg og behagelig i vintermånedene. Tips én er å bli med på piggdekk-kampanjen til Buskerudbyen gjennom Grønn Jobbvei.

I år gjør Buskerudbyen en vri på vintersyklingskampanjen «Pigg med pigg». Denne gangen er det ansatte i medlemsbedriftene i Grønn Jobbvei som kan få ett dekk, omlegging og enkel sjekk av sykkelen mot å betale det andre dekket selv.

Politikere fra Buskerudbyen og lokalt næringsliv var fredag 25. august på studietur til Fredrikstad for å se nærmere på byferjene der. Et pilotprosjekt med ferje på drammenselva skal vurderes på nytt i høst.

Buskerudbyen har forpliktet seg til å nå målet om nullvekst i personbiltrafikken for å få statlige belønningsmidler til styrking av kollektiv, sykkel og gange. Det er staten som hvert år rapporterer om vi og andre byområder når nullvekstmålet. Her kan du lese mer om hvordan nullvekstmålet regnes ut.

I disse dager får flere av sykkelfeltene i Drammen rød farge. Hensiktene er å gjøre sykkelfeltene langs fylkesveinettet mer attraktive og gi syklistene en tydelig plass i trafikksystemet.

Grønne reiser til nytt sykehus. Videreføring av styrket busstilbud. Bybillett til 25 kroner. Gang- og sykkeltiltak. Buskerudbyen har vedtatt et ambisiøst handlingsprogram for de neste tre årene.

Det var færre biler på veiene i 2022. Antallet kollektivreiser er snart på samme nivå som før pandemiårene. Ferske tall viser gode resultater for Buskerudbysamarbeidet.

Etter nesten halvannet års drift går bruken av elbysykkeltilbudet i Buskerudbyen stadig oppover. I 2022 er det foretatt 5614 turer med Brakars bysykkel. Utleie fortsetter gjennom vinteren med piggdekk på syklene.

Lyst til å prøve deg på vintersykling i år? Her er tips til hvordan du gjør sykkelturen mest mulig trygg og behagelig i vintermånedene. Tips én er å bli med på piggdekk-kampanjen til Buskerudbyen.

I morges fikk flere hundre syklister og gående gratis lykter, lysarmbånd og reflekser på vei til skole og jobb i Kongsberg, Øvre Eiker og Lier.

Blide elever skinte om kapp med solen både på Oddevall skole og Ormåsen skole da de fikk premier på 5000 kroner for formidabel innsats i årets Aktiv på skoleveien-kampanje.

Tog i Drammen

Kan dagens innbyggere fortelle oss hva slags boliger morgendagens innbyggere ønsker seg? På oppdrag fra Buskerudbyen har Opinion spurt 4000 innbyggere i Drammen, Lier, Øvre Eiker og Kongsberg om deres boligpreferanser. Hør mer på frokostmøtet hos næringsforeningen 24. august.

Ved å bruke appen Kobla kan du i sommer konkurrere om å være grønn turist i eget nærmiljø. Finn den beste isen, bad flest mulig steder, besøk nye lekeplasser og let deg frem til den mest romantiske plassen.

Tidligere jobbet Alberte Ruud med å følge opp byvekstavtaler for staten. I ny jobb som daglig leder i Buskerudbyen er målet å bidra til å lande en etterlengtet byvekstavtale for vårt byområde.

Samferdselsministeren har gitt beskjed om at Buskerudbyen ikke får forhandle om byvekstavtale nå, men åpner for at det kan skje senere. Staten tilbyr samtidig Buskerudbyen ny belønningsavtale.

Alle barneskolene i Lier, Drammen, Øvre Eiker og Kongsberg inviteres til å bli med på Aktiv på skoleveien 2022. I år er det ti-årsjubileum for en av de mest populære kampanjene til Buskerudbyen. Meld dere på!

Nå er det hverdagssyklisten som skal hylles! Alle dere som velger sykkel for å komme dere til skole eller jobb, også om vinteren. Bli med Buskerudbyen og drammensbedriften Kobla på en helt ny sykkelkonkurranse.

Alberte Ruud har lang erfaring med følge opp byvekstavtaler og belønningsmidler for staten. Som ny daglig leder i Buskerudbyen blir jobben hennes å bidra til å sikre en ambisiøs satsing på bærekraftig mobilitet i Drammen, Lier, Øvre Eiker og Kongsberg.

Sykkelbarometeret i Nedre Strandgate i Drammen har aldri hatt så mange passeringer siden det ble satt opp i 2014. Vinn gratis piggdekk, og prøv vintersykling du også! Buskerudbyen trekker tre vinnere.

Buskerudbyen er et skritt nærmere byvekstavtale med staten. Forslaget til forhandlingsgrunnlag skal behandles i ATM-utvalget 2. desember, og i kommunestyrene og Viken på nyåret. Her er en kort innføring.

Forslag til lokalt forhandlingsgrunnlag om en byvekstavtale med staten er klart for behandling i den politiske styringsgruppen i Buskerudbyen 2. desember (ny dato). Nye beregninger viser at Buskerudbyen kan nå nullvekstmålet også fremover.

Nå har de elektriske bysyklene endelig kommet til Lier! Elsyklene kan leies gjennom Brakar Billett-appen, og finnes på flere ladestasjoner nær knutepunkter i Lier.

Den etterspurte vintersykkel-kampanjen er tilbake! Buskerudbyen og sykkelverkstedene sponser ett piggdekk, omlegging og sjekk av sykkelen. Det andre dekket betaler du selv.

20. august går startskuddet for den selvkjørende bussen i Drammen. Bussen skal gå i fast rute mellom Drammen park og CC kjøpesenter.

Brakar og Buskerudbyen lanserer i samarbeid med Lier og Kongsberg kommune et helt nytt tilbud for leie av elsykler. Målet er å gi kunden et enda bedre transporttilbud.

Rett før sommerferien var Rullende Reodor på Hegg skole med et mobilt sykkelverksted for å fikse elevenes sykler gratis. I august er planen at elever ved Gullaug skole får besøk av det mobile sykkelverkstedet.

Nær 100 barnesykler på Åsen skole i Mjøndalen har allerede fått gratis vårservice. Flere skal få. I samarbeid med Buskerudbyen, har sykkelfikserne i Trye tatt med seg sitt mobile verksted til skolegården.

Buskerudbyen vil at enda flere barn skal få trygge sykler – derfor forlenger vi sykkel-kampanjen. Sammen med lokale sykkelverksteder, tilbyr Buskerudbyen gratis vårservice på sykkel for barn opptil 12 år.

Det siste året er det gjennomført tiltak for 74 millioner kroner i Lier, Drammen, Øvre Eiker og Kongsberg i regi av Buskerudbyen. Nullvekstmålet er nådd. Les mer i årsrapporten.

Nå blir det enklere å gå og sykle på stier og snarveier i Lier. Fire snarveier har allerede fått nytt dekke, og flere skal det bli i tiden fremover.

Buskerudbyen har nådd nullvekstmålet til nå ved å satse på økt gange, sykling og kollektivtransport med begrensede midler. Nå jobbes det iherdig for å få til en byvekstavtale med staten for å sikre videre satsing.

Koronarestriksjonene har ført til en rekordstor nedgang i personbiltrafikken i Buskerudbyen. I dag kom bekreftelsen på at det er mer enn bra nok til å få utbetalt neste runde med statlige belønningsmidler.

Regjeringen har satt av penger til byvekstavtale for Buskerudbyen i forslaget til ny Nasjonal transportplan (NTP), som ble lagt frem i dag. – Det er et godt utgangspunkt for de kommende forhandlingene, sier Hans-Petter Christensen, daglig leder i sekretariatet i Buskerudbyen.

Hans-Petter Christensen er engasjert som ny daglig leder for Buskerudbyen. Hans viktigste oppgave blir å bidra til å få på plass en byvekstavtale uten bompengefinansiering.

Denne uken er vi ute med et mobilt sykkelverksted for å fikse sykler gratis for ansatte på sykehuset i Drammen som må på jobb under pandemien. Skifte til piggdekk får de også tilbud om.

Rolf David Ramslien har valgt å gå tilbake til jobben i Statens vegvesen, og slutter som daglig leder i Buskerudbysekretariatet ved nyttår. Stillingen er utlyst internt blant partnere.

I september har skolebarn i hele Buskerudbyen deltatt i Norges største gå til skolen-aksjon, Beintøft. Oddevall skole og SFO i Lier utmerket seg ved å bli beste lokale skole, og fikk overrakt en flott premie fra ordfører Gunn Cecilie Ringdal.

Buskerudbyen står fast på ønsket om en byvekstavtale med staten uten bompengepakke. Neste skritt er å utrede hvordan det reviderte nullvekstmålet skal forstås og nås uten bompenger.

Disse folka vet hva som skal til for å holde seg trygg og varm på sykkelen på vinteren. Tips én er å bli med på piggdekk-kampanjen til Buskerudbyen. Få med deg de andre tipsene deres her.

Den etterspurte vintersykkel-kampanjen er tilbake! Buskerudbyen og sykkelbutikkene sponser ett piggdekk, omlegging og sjekk av sykkelen. Det andre dekket betaler du selv.

Snart tar mange barn beina fatt til og fra skolen igjen. Husk å klippe hekker og busker ved eiendommen din slik at bilistene ikke overser gående og syklende. Det er ditt ansvar.

Vibeke Freia Hjerpaasen har ikke førerkort. Derfor passer det ekstra godt å vinne en elsykkel til 30.000 kroner fra Buskerudbyen i årets Sykle til jobben-kampanje.

Det forsterkede busstilbudet fortsetter. Det blir bedre løsninger for gående og syklende, flere pendlerparkeringer og Reis Smart-tiltak. Her er oversikten over hva Buskerudbyen satser på fremover.

I Buskerudbyen jobbes det med å forberede forhandlinger om en byvekstavtale med staten. Et første utkast til felles forhandlingsgrunnlag skal opp som drøftingssak i alle kommunestyrene og Viken etter sommeren.

Nå blir det mulighet for å prøve elsykkel hjemme i 12 dager også på Kongsberg. Intersport-butikken blir med på ordningen med Elsykkelbiblioteket til Kongsberg kommune.

Nå blir det lettere for deg som bor i nærheten av Krokstadelva og Mjøndalen å prøve elsykkel hjemme i 12 dager. Bjørn Myhre Sport har blitt med på ordningen med Elsykkelbiblioteket til Drammen kommune

man sykler

Lokale vinnere i Hjemmegym-kampanjen er trukket. To heldige mosjonister får gavekort og sykkelservice på alle familiens sykler.

Å røre på seg er godt både for hode og kropp. Nå har du mulighet til vinne premier i tillegg. Ta en gåtur, tren på stuegulvet eller registrer en annen aktivitet – og bli med i trekningen.

“Winter bike to work day” 14. februar er en uformell konkurranse mellom sykkelbyer i hele verden. Bli gjerne med på å sette kommunen din på kartet!

En økning i sykkeltrafikken på ett prosentpoeng på fire år høres kanskje ikke så mye ut. Men det betyr 1,6 millioner flere sykkelturer årlig i området vårt. Les mer om tall, mål og planer i det helt ferske Sykkelregnskapet til Buskerudbyen.

I dag kom den offisielle bekreftelsen: Buskerudbyen får nye 160 millioner kroner til kollektivtransport, sykkel og gange, bekrefter samferdselsminister Jon Georg Dale.

Mehari Negash hadde allerede lys på sykkelen og fikk tommel opp i Synlig syklist-kampanjen tirsdag morgen. De som syklet uten fikk gratis lykter og refleks.

Tirsdag morgen kan du bli overrasket med  gratis lys til sykkelen.  Bedriftsidretten, Buskerudbyen og Syklistenes Landsforening deler ut sykkellys ved togstasjoner, skoler og andre steder mange ferdes.

I tråd med regjeringens bompengeavtale er det satt av belønningsmidler til Buskerudbyen i forslaget til statsbudsjett. Buskerudbyen får også  20 millioner kroner til å redusere billettprisene på kollektivtrafikk.

Formelt svar på søknaden om belønningsmidler er ennå ikke kommet, men i Buskerudbysamarbeidet innretter man seg nå etter regjeringens lovnader om videreføring av belønningsmidler på 2019-nivå.

Dagens busstilbud blir opprettholdt mens Buskerudbysamarbeidet venter svar på søknaden om statlige belønningsmidler. Fylkeskommunen sørger i tillegg for at elektrifiseringen av bussparken kan fortsette.

Hver dag sykler Christine Lind-Johansen og sønnen Alexander (6 ½) til skolen og jobben. Derfor er det litt ekstra gøy at akkurat Christine vinner en elsykkel verdt 30.000 kroner i årets Sykle til jobben-kampanje.

ATM-utvalget vedtok i dag å søke om å få forlenget belønningsavtalen med staten. Uten fortsatt støtte må det kuttes kraftig i dagens busstilbud i Buskerudbyen.

I år var det veldig jevnt mellom de tre ivrigste skolene i Aktiv på skoleveien, men Mjøndalen skole stakk til slutt av med seieren.

Biler og buss

Kommunestyret i Nedre Eiker har i dag stemt for FrPs forslag om å skrinlegge Buskerudbypakke 2. Roger Ryberg, leder av ATM-utvalget og fylkesordfører, forventer klare svar fra nye Drammen Høyre og regjeringen på hvordan samferdselsutfordringene i drammensområdet nå skal løses.

Lier-ordfører Gunn Cecilie Ringdal har allerede testet det nye sykkelhotellet på Lier stasjon. Nå håper hun at mange sambygdinger gjør samme. I dag var det offisiell åpning.

Konsekvensene dersom ikke Buskerudbypakke 2 iverksettes vil være store. Både byutvikling, busstilbud og veiutbygging rammes kraftig, viser en oversikt fra administrasjonen i Buskerudbysamarbeidet.