Aktuelt

Ferske sykkelnyheter triller inn

Sykkelvåren er i full gang, og gatene er ferdig feid. Visste du at det også er noen gode nyheter langs sykkelveiene våre? Her er en liten oversikt.

Fikk nei til å bruke billettmidler på bussdrift

Samferdselsministeren sier nei til å la Buskerudbyen få omprioritere midler øremerket billigere billetter til å redusere kuttene i rutetilbudet. I dagens møte var ministeren like tydelig på at Buskerudbyen må utrede et bypakke-alternativ med bompenger for å få forhandle om en byvekstavtale.

Buskerudbyen fortsatt aktuelle for byvekstavtale

I forslaget til ny NTP er Buskerudbyen lovet belønningsmidler inntil videre og mulighet for å forhandle om byvekstavtale «i løpet av perioden». E134 Dagslett-E18 og ny Holmenbru er med i planen, men oppstarten er uviss.

Felles ordførerutspill om bedre togtilbud

Ordførerne i Buskerudbyen med felles budskap til samferdselsministeren: Det kan være mulig å få til et langt bedre togtilbud til Hokksund og Kongsberg til en brøkdel av tidligere prisanslag, viser ny utredning. Samtidig er de bekymret for at planlagt togtilbud til Brakerøya stasjon kan bli halvert.

Ny politisk ledelse i Buskerudbyen i gang

Mer penger til buss og én million kroner i støtte til mulig pilotprosjekt med elferje på Drammenselva. Den nye politiske ledelsen har vedtatt revidert handlingsprogram for Buskerudbyen.

Ti tips til vintersykling

Lyst til å prøve deg på vintersykling i år? Her er tips til hvordan du gjør sykkelturen mest mulig trygg og behagelig i vintermånedene. Tips én er å bli med på piggdekk-kampanjen til Buskerudbyen gjennom Grønn Jobbvei.

Piggdekk-tilbud til Grønn Jobbvei-bedrifter

I år gjør Buskerudbyen en vri på vintersyklingskampanjen «Pigg med pigg». Denne gangen er det ansatte i medlemsbedriftene i Grønn Jobbvei som kan få ett dekk, omlegging og enkel sjekk av sykkelen mot å betale det andre dekket selv.

Vil lære mer om byferjer

Politikere fra Buskerudbyen og lokalt næringsliv var fredag 25. august på studietur til Fredrikstad for å se nærmere på byferjene der. Et pilotprosjekt med ferje på drammenselva skal vurderes på nytt i høst.

Slik måles vi på nullvekstmålet

Buskerudbyen har forpliktet seg til å nå målet om nullvekst i personbiltrafikken for å få statlige belønningsmidler til styrking av kollektiv, sykkel og gange. Det er staten som hvert år rapporterer om vi og andre byområder når nullvekstmålet. Her kan du lese mer om hvordan nullvekstmålet regnes ut.

Ruller ut rød løper for syklistene

I disse dager får flere av sykkelfeltene i Drammen rød farge. Hensiktene er å gjøre sykkelfeltene langs fylkesveinettet mer attraktive og gi syklistene en tydelig plass i trafikksystemet.

Slik skal belønningsmidlene brukes

Grønne reiser til nytt sykehus. Videreføring av styrket busstilbud. Bybillett til 25 kroner. Gang- og sykkeltiltak. Buskerudbyen har vedtatt et ambisiøst handlingsprogram for de neste tre årene.

Gode resultater for Buskerudbyen i 2022

Det var færre biler på veiene i 2022. Antallet kollektivreiser er snart på samme nivå som før pandemiårene. Ferske tall viser gode resultater for Buskerudbysamarbeidet.

God vekst for elektriske bysykler

Etter nesten halvannet års drift går bruken av elbysykkeltilbudet i Buskerudbyen stadig oppover. I 2022 er det foretatt 5614 turer med Brakars bysykkel. Utleie fortsetter gjennom vinteren med piggdekk på syklene.

Ti tips til vintersykling 

Lyst til å prøve deg på vintersykling i år? Her er tips til hvordan du gjør sykkelturen mest mulig trygg og behagelig i vintermånedene. Tips én er å bli med på piggdekk-kampanjen til Buskerudbyen.

Gratis lys ble tatt godt imot

I morges fikk flere hundre syklister og gående gratis lykter, lysarmbånd og reflekser på vei til skole og jobb i Kongsberg, Øvre Eiker og Lier.

Her er de mest aktive på skoleveien!

Blide elever skinte om kapp med solen både på Oddevall skole og Ormåsen skole da de fikk premier på 5000 kroner for formidabel innsats i årets Aktiv på skoleveien-kampanje.

Tog i Drammen

Boligbygging for fremtiden

Kan dagens innbyggere fortelle oss hva slags boliger morgendagens innbyggere ønsker seg? På oppdrag fra Buskerudbyen har Opinion spurt 4000 innbyggere i Drammen, Lier, Øvre Eiker og Kongsberg om deres boligpreferanser. Hør mer på frokostmøtet hos næringsforeningen 24. august.

Grønn turist i eget nærmiljø – vinn premier

Ved å bruke appen Kobla kan du i sommer konkurrere om å være grønn turist i eget nærmiljø. Finn den beste isen, bad flest mulig steder, besøk nye lekeplasser og let deg frem til den mest romantiske plassen.

Ny daglig leder er på plass

Tidligere jobbet Alberte Ruud med å følge opp byvekstavtaler for staten. I ny jobb som daglig leder i Buskerudbyen er målet å bidra til å lande en etterlengtet byvekstavtale for vårt byområde.

Byvekstforhandlinger utsatt

Samferdselsministeren har gitt beskjed om at Buskerudbyen ikke får forhandle om byvekstavtale nå, men åpner for at det kan skje senere. Staten tilbyr samtidig Buskerudbyen ny belønningsavtale.

Bli med på Aktiv på skoleveien!

Alle barneskolene i Lier, Drammen, Øvre Eiker og Kongsberg inviteres til å bli med på Aktiv på skoleveien 2022. I år er det ti-årsjubileum for en av de mest populære kampanjene til Buskerudbyen. Meld dere på!

Prøv helårssykling – vinn premier

Nå er det hverdagssyklisten som skal hylles! Alle dere som velger sykkel for å komme dere til skole eller jobb, også om vinteren. Bli med Buskerudbyen og drammensbedriften Kobla på en helt ny sykkelkonkurranse.

Tidligere fagdirektør i Vegdirektoratet til Buskerudbyen

Alberte Ruud har lang erfaring med følge opp byvekstavtaler og belønningsmidler for staten. Som ny daglig leder i Buskerudbyen blir jobben hennes å bidra til å sikre en ambisiøs satsing på bærekraftig mobilitet i Drammen, Lier, Øvre Eiker og Kongsberg.

Takk, alle syklister! Vi slår rekorder

Sykkelbarometeret i Nedre Strandgate i Drammen har aldri hatt så mange passeringer siden det ble satt opp i 2014. Vinn gratis piggdekk, og prøv vintersykling du også! Buskerudbyen trekker tre vinnere.

Oppskrift på byvekstavtale for Buskerudbyen

Buskerudbyen er et skritt nærmere byvekstavtale med staten. Forslaget til forhandlingsgrunnlag skal behandles i ATM-utvalget 2. desember, og i kommunestyrene og Viken på nyåret. Her er en kort innføring.

Buskerudbyen når nullvekstmålet

Forslag til lokalt forhandlingsgrunnlag om en byvekstavtale med staten er klart for behandling i den politiske styringsgruppen i Buskerudbyen 2. desember (ny dato). Nye beregninger viser at Buskerudbyen kan nå nullvekstmålet også fremover.

Elbysykler klare til bruk i Lier!

Nå har de elektriske bysyklene endelig kommet til Lier! Elsyklene kan leies gjennom Brakar Billett-appen, og finnes på flere ladestasjoner nær knutepunkter i Lier.

Få ett piggdekk – betal for ett

Den etterspurte vintersykkel-kampanjen er tilbake! Buskerudbyen og sykkelverkstedene sponser ett piggdekk, omlegging og sjekk av sykkelen. Det andre dekket betaler du selv.

Klar for oppdrag

20. august går startskuddet for den selvkjørende bussen i Drammen. Bussen skal gå i fast rute mellom Drammen park og CC kjøpesenter.

Lanserer elbysykler!

Brakar og Buskerudbyen lanserer i samarbeid med Lier og Kongsberg kommune et helt nytt tilbud for leie av elsykler. Målet er å gi kunden et enda bedre transporttilbud.

Fikset Hegg-elevenes sykler

Rett før sommerferien var Rullende Reodor på Hegg skole med et mobilt sykkelverksted for å fikse elevenes sykler gratis. I august er planen at elever ved Gullaug skole får besøk av det mobile sykkelverkstedet.

Fikser skolebarnas sykler

Nær 100 barnesykler på Åsen skole i Mjøndalen har allerede fått gratis vårservice. Flere skal få. I samarbeid med Buskerudbyen, har sykkelfikserne i Trye tatt med seg sitt mobile verksted til skolegården.

Vil gi gratis vårservice på flere barnesykler

Buskerudbyen vil at enda flere barn skal få trygge sykler – derfor forlenger vi sykkel-kampanjen. Sammen med lokale sykkelverksteder, tilbyr Buskerudbyen gratis vårservice på sykkel for barn opptil 12 år.

Tett og godt samarbeid gir resultater

Det siste året er det gjennomført tiltak for 74 millioner kroner i Lier, Drammen, Øvre Eiker og Kongsberg i regi av Buskerudbyen. Nullvekstmålet er nådd. Les mer i årsrapporten.

Satser på snarveier

Nå blir det enklere å gå og sykle på stier og snarveier i Lier. Fire snarveier har allerede fått nytt dekke, og flere skal det bli i tiden fremover.

I full gang med å forberede byvekstavtale

Buskerudbyen har nådd nullvekstmålet til nå ved å satse på økt gange, sykling og kollektivtransport med begrensede midler. Nå jobbes det iherdig for å få til en byvekstavtale med staten for å sikre videre satsing.

Staten bekrefter belønningsmidler for 2021

Koronarestriksjonene har ført til en rekordstor nedgang i personbiltrafikken i Buskerudbyen. I dag kom bekreftelsen på at det er mer enn bra nok til å få utbetalt neste runde med statlige belønningsmidler.

Buskerudbyen prioritert i NTP

Regjeringen har satt av penger til byvekstavtale for Buskerudbyen i forslaget til ny Nasjonal transportplan (NTP), som ble lagt frem i dag. – Det er et godt utgangspunkt for de kommende forhandlingene, sier Hans-Petter Christensen, daglig leder i sekretariatet i Buskerudbyen.

Ny daglig leder i Buskerudbyen

Hans-Petter Christensen er engasjert som ny daglig leder for Buskerudbyen. Hans viktigste oppgave blir å bidra til å få på plass en byvekstavtale uten bompengefinansiering.

Rullende Reodor fikser sykler på sykehuset

Denne uken er vi ute med et mobilt sykkelverksted for å fikse sykler gratis for ansatte på sykehuset i Drammen som må på jobb under pandemien. Skifte til piggdekk får de også tilbud om.

Søker etter ny daglig leder

Rolf David Ramslien har valgt å gå tilbake til jobben i Statens vegvesen, og slutter som daglig leder i Buskerudbysekretariatet ved nyttår. Stillingen er utlyst internt blant partnere.

Gikk og syklet seg til førstepremien

I september har skolebarn i hele Buskerudbyen deltatt i Norges største gå til skolen-aksjon, Beintøft. Oddevall skole og SFO i Lier utmerket seg ved å bli beste lokale skole, og fikk overrakt en flott premie fra ordfører Gunn Cecilie Ringdal.

Fortsetter arbeidet med byvekstavtale

Buskerudbyen står fast på ønsket om en byvekstavtale med staten uten bompengepakke. Neste skritt er å utrede hvordan det reviderte nullvekstmålet skal forstås og nås uten bompenger.

Ti tips til vintersykling

Disse folka vet hva som skal til for å holde seg trygg og varm på sykkelen på vinteren. Tips én er å bli med på piggdekk-kampanjen til Buskerudbyen. Få med deg de andre tipsene deres her.

Lyst til å prøve vintersykling?

Den etterspurte vintersykkel-kampanjen er tilbake! Buskerudbyen og sykkelbutikkene sponser ett piggdekk, omlegging og sjekk av sykkelen. Det andre dekket betaler du selv.

Ser du skolebarna bak hekken?

Snart tar mange barn beina fatt til og fra skolen igjen. Husk å klippe hekker og busker ved eiendommen din slik at bilistene ikke overser gående og syklende. Det er ditt ansvar.

Sprek lærer vant elsykkelen

Vibeke Freia Hjerpaasen har ikke førerkort. Derfor passer det ekstra godt å vinne en elsykkel til 30.000 kroner fra Buskerudbyen i årets Sykle til jobben-kampanje.

Slik skal belønningsmidlene brukes

Det forsterkede busstilbudet fortsetter. Det blir bedre løsninger for gående og syklende, flere pendlerparkeringer og Reis Smart-tiltak. Her er oversikten over hva Buskerudbyen satser på fremover.

Buskerudbyen jobber for byvekstavtale med staten

I Buskerudbyen jobbes det med å forberede forhandlinger om en byvekstavtale med staten. Et første utkast til felles forhandlingsgrunnlag skal opp som drøftingssak i alle kommunestyrene og Viken etter sommeren.

Elsykkelbiblioteket åpner i Kongsberg

Nå blir det mulighet for å prøve elsykkel hjemme i 12 dager også på Kongsberg. Intersport-butikken blir med på ordningen med Elsykkelbiblioteket til Kongsberg kommune.

Elsykkelbiblioteket utvider

Nå blir det lettere for deg som bor i nærheten av Krokstadelva og Mjøndalen å prøve elsykkel hjemme i 12 dager. Bjørn Myhre Sport har blitt med på ordningen med Elsykkelbiblioteket til Drammen kommune

man sykler

Vinnere i Hjemmegym

Lokale vinnere i Hjemmegym-kampanjen er trukket. To heldige mosjonister får gavekort og sykkelservice på alle familiens sykler.

Bli med på Hjemmegym

Å røre på seg er godt både for hode og kropp. Nå har du mulighet til vinne premier i tillegg. Ta en gåtur, tren på stuegulvet eller registrer en annen aktivitet – og bli med i trekningen.

Internasjonal sykkelutfordring

“Winter bike to work day” 14. februar er en uformell konkurranse mellom sykkelbyer i hele verden. Bli gjerne med på å sette kommunen din på kartet!

1,6 millioner flere sykkelturer i Buskerudbyen

En økning i sykkeltrafikken på ett prosentpoeng på fire år høres kanskje ikke så mye ut. Men det betyr 1,6 millioner flere sykkelturer årlig i området vårt. Les mer om tall, mål og planer i det helt ferske Sykkelregnskapet til Buskerudbyen.

Nye belønningsmidler til Buskerudbyen

I dag kom den offisielle bekreftelsen: Buskerudbyen får nye 160 millioner kroner til kollektivtransport, sykkel og gange, bekrefter samferdselsminister Jon Georg Dale.